Actueel

ADO Den Haag O16 speelde afgelopen weekend de laatste oefenwedstrijd voordat het seizoen 2017-2018 van start gaat. Hiervoor van Vitesse Arnhem afgereisd naar de Hofstad. Trainer Martijn Reuser kon geen gebruik maken van de geblesseerd Jesse Janssen die heeft in de wedstrijd van vorige week een klein breukje in de pols opgelopen en zit in het gips.

De jonge ooievaars begonnen voorvaren aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. Als in de verdediging de bal wordt veroverd en deze via Jesse Spaans bij de in de diepte lopende Jay Huis wordt bezorgd. Jay Huis faalt niet en schiet de 1-0 tegen de touwen.

Jay Huis

Vitesse stelt hier tegenover een aantal dode spelmomenten, waarbij ze proberen de lange mensen in stelling te brengen. Echter heeft Hugo Wentges hier steeds het juiste antwoord op. Vlak voor rust krijgt ADO Den Haag uit een afgeslagen aanval van Vitesse nog een uitgelezen mogelijkheid als Danyel Sikkens binnen 2 passes voor de goal wordt gezet maar uiteindelijk zal zijn inzet naast het doel belanden. Het eerste wapenfeit van de 2e helft komt op naam van Vitesse als een vrije trap niet goed verdedigd wordt en de rebound via de lat alsnog over het doel verdwijnt. ADO Den Haag weet de voorsprong te verdubbelen als Jermain Blanchard in stelling wordt gebracht door Evan Rottier. Jermain Blanchard weet wel raad met deze mogelijkheid en laat de Vitesse doelman kansloos op zijn inzet.

Jurmain Blanchard

Hierna volgt een fase waarin het spel op en neer golft. Vlak voor tijd krijgt Vitesse een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Deze wordt onberispelijk ingeschoten waardoor de 2-1 op het scorebord komt. Echter dat zou niet van lange duur zijn. Want Evan Rottier weet de 3-1 op het bord krijgen als hij na een lange bal van Zakaria Amallah de uitlopende keeper weet te verschalken. De verdediger van Vitesse probeert nog redding te brengen op de doellijn maar tevergeefs. In blessuretijd brengt Vitesse de eindstand op het scorebord als uit een corner de 3-2 wordt binnen gewerkt.

Evan Rottier

As zaterdag gaat het “echte” werk beginnen. Voor de bekercompetitie gaat ADO Den Haag O16 het opnemen tegen Excelsior O17. Plaats van handelen is Sportpark Woudenstein in Rotterdam. Aanvang 13.15uur