Nieuws

ADO Den Haag onder 19 speelde zaterdag de eerste officiele wedstrijd van het seizoen tegen Sparta voor de beker. Het team van Edwin Grunholz en Dennis Roerade speelde een prima eerste helft waarbij de eerste speldenprikjes voor Sparta waren, maar daarna nam ADO Den Haag de regie over.

In een harde wedstrijd moest Donovan de Groot al na ruim 15 minuten geblesseerd het veld verlaten na een “botsing” met een Sparta speler. Na 37 minuten kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Na een hoge bal in het 16 meter gebied schatte Hugo Botermans de bal beter in dan de Rotterdamse keeper en kon de 1-0 op het scorebord brengen. Nog voor de rust kwam ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong toen wederom Hugo Botermans de keeper verraste met een mooi schot in de hoek. Met een 2-0 voorsprong ging ADO Den Haag de rust in.

In de 2e helft begon Sparta sterk en kreeg 2 grote kansen, maar de lat redde ADO Den Haag. ADO Den Haag kreeg via Lance Duijvestijn echter ook een grote kans op 3-0 maar deze werd gestopt door de keeper van Sparta. Na 20 minuten in de 2e helft botsen 2 spelers met de hoofden tegen elkaar en bleven liggen en verwachtte ADO Den Haag dat er door de scheidsrechter afgefloten zou worden. Tot verrassing liet hij doorspelen en Sparta kon profiteren door, na een redding van Timon Fikkert, in de rebound 2-1 te scoren. ADO Den Haag was hierna het spoor bijster en Sparta kon al snel profiteren. Na een overtreding in het strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal terecht op de stip en in de 68e minuut scoorde Sparta de gelijkmaker. Nog geen 10 minuten later stond Sparta op voorsprong toen ADO Den Haag de bal in een aanval verspeelde en Sparta razendsnel omschakelde en de bal na een schot op de paal in de rebound scoorde (2-3).

Het spel golfde hierna op en neer met kansen voor beide teams maar in de stand kwam geen verandering meer waardoor het bekeravontuur voor ADO Den Haag O19 na de eerste ronde helaas is afgelopen. Komende zaterdag speelt ADO Den Haag onder 19 een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht en op 9 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV.