Zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de competitiewedstrijd uit tegen Almere City O15. De winterse weersomstandigheden waren verre van prettig en onderweg werd al duidelijk dat er wel wat te verwachten viel. Het was guur en koud en beide elftallen kregen ook een fikse hagelbui te verduren. De eerste minuten was ADO Den Haag slordig, maar Almere City kon hiervan nog niet profiteren. Tot twee keer toe moet Kilian Nikiema redden wanneer Almere City knap weet uit te breken en de verdediging van ADO Den Haag laat staan.

Kilian Nikiema

Helaas in de 18e minuut lukte het onze doelman niet om te redden en kon Almere City de score openen, 1-0. De eerste doelpoging van ADO Den Haag wordt door Finn van Breemen naast geschoten, maar in de 25e minuut kan hij de bal op Delano Costella spelen die zorgt dat met zijn voorzet Abdulrahman Sango het doel ditmaal wel vindt, 1-1. Dit is tevens de ruststand.

Abdulrahman Sango

In de tweede helft ligt het tempo van ADO Den Haag een stuk hoger. Hierdoor krijgen de mannen uit Den Haag nog best wat kansen, maar de bal wil er maar niet in. Almere City heeft in de tweede helft (in tegenstelling tot de eerste) niets meer in te brengen. Jammer dat het doelpunt niet is gevallen en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Gezien de spelverhouding met de 1e en 2e helft meer dan terecht, alhoewel er wederom meer in had gezeten. De competitiehelft zit er op en na de oefenwedstrijd van aankomende zaterdag tegen NAC Breda breekt voor ADO Den Haag de winterstop aan. Terugkijkend zien we dat er toch behoorlijk is gepresteerd en dat we redelijk tevreden kunnen zijn over het behaalde resultaat. Wij wensen in ieder geval iedereen namens het team, alvast Fijne Feestdagen toe.

Opstelling: Kilian Nikiema, Sam Li (65. Rajiv Wentholt), Mika Lommers (35. Jay Raghoebarsing), Emre Ates, Steven Frankhuizen, Finn van Breemen, Abdulrahman Sango, Anthony Costella, Delano Costella, Khallil Dahmani (35. Chris van Eck) en Tino Dimitrijevic (35. Pharell de Macker)