ADO Den Haag O13 speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen NAC Breda. Omdat NAC Breda in de, voor ons (ADO Den Haag) ongebruikelijke groene shirts kwam, begon ADO Den Haag - NAC onder 13 iets later dan 10.30, en de enige, snelle oplossing was dat de thuisploeg maar in witte (uit-)shirts moest spelen. De 1e kans kwam 'pas' in de 14e minuut van Sem Yvel van ADO Den Haag maar zijn vrije trap, op de punt van het 16 metergebied, aan de linkerkant van veld 1, belandde in de handen van de Bredase keeper. Waar de gasten heel vaak, zeker in de 1e helft, van achter uit de lange bal hanteerden om de lange spits te bereiken zodat de NAC Breda middenvelders bij konden sluiten, om hem te ondersteunen. De eerste kans voor NAC Breda viel de eerste kans pas in de 22e minuut. De verdediging  stond, onder aanvoering van Nick Nagtegaal, zo vast als een huis, om de aanvallende middenvelder van NAC Breda het scoren te beletten zodra er al iemand richting keeper, Sem Buvelot liep.

Niet lang daarna kreeg ADO Den Haag twee opgelegde kansen om de eerste goal te laten noteren. Eerst was het Fabiano Rust, die de rechtsback even parkeerde, doordat hij de bal met de linkervoet direct met rechts uithaalde maar de keeper, die later tot uitblinker van de tegenpartij werd benoemd, redde bekwaam. 20 seconden later kreeg Lorenzo Maasland een dot van een kans maar ook deze strandde in schoonheid. In de 2e helft was het balbezit voor het grootste gedeelte ook weer voor ADO Den Haag dat het betere spel had en puur voor de winst ging. In de 39e minuut gaf de ingevallen Marciano Costella weer een van zijn befaamde voorzetten van rechts, maar de halve omhaal van Hadi Errol mislukte.

In de 47e minuut dacht dezelfde Fabiano Rust dat het dan maar op een andere manier moest gebeuren en lobte de bal over de verbaasde keeper en zette eindelijk de 1-0 op het scorebord. Dat de Bredase keeper hierna nog minimaal 3 goals van ADO Den Haag uit zijn doel ranselde, middels evenzovele zweefduiken bracht hem tot beste man aan de kant van NAC Breda. Al met al een terechte overwinning voor ADO Den Haag om het op het best mogelijke manier, maar zeker ook de welverdiende, winterstop in te gaan!