Zaterdag 20 januari 2018 stond de thuiswedstrijd gepland tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC op het programma voor de competitie. In de beginfase van de wedstrijd is het van beide kanten elkaar aftasten met voor ADO Den Haag al in de 6e minuut een kansje van Sofyan el Hannoudi maar hij schiet helaas naast. Na iets meer dan 10 minuten  spelen merk je ook dat ADO Den Haag het betere van het spel opeist en ook meerdere kansjes creëert om dan ook de score te openen en dat gebeurt dan ook in de 11e minuut.  Met eerst een schot op de paal van Nassef Chourak waarna de bal bij Calvin Da Veiga Furtado komt en hij goed voorzet en Chris Duncan de 1-0 kan inschieten.

Chris Duncan

Na 14 minuten  spelen kan ADO Den Haag zelfs de 2-0 op het scorebord zetten via een ingestudeerde hoekschop maar Nassef Chourak schiet net over. ADO Den Haag blijft in een goede organisatie spelen en verdubbeld dan ook de score naar 2-0 in de 18e minuut door een goede aanval over  de linkerkant met een assistent van Chris Duncan naar Nassef Chourak en hij scoort de 2-0.

Nassef Chourak

Gezien het beeld van de wedstrijd is ADO Den Haag zeker de boven liggende partij en wat ze vorige week niet deden doen ze in deze partij wel en dat is beter omgaan met de kansen. Vlak voor rust maakt ADO Den Haag dan ook verdient de 3-0 gezien het spel waarin Chris Duncan een zeer goede partij laat zien en zijn 2e doelpunt maakt via een 2e goede assist van Calvin Furtado.

Na een zeer goede 1ste helft van ADO Den Haag fluit de scheidsrechter voor de rust en beide teams gaan aan de thee met een verdienstelijke voorsprong van 3-0 voor de thuisploeg. De 1e fase van de 2e helft begint ADO rommelig en heeft Roda JC het betere spel maar toch kunnen de gasten uit Kerkrade niet echt tot goede kansen komen. Na de nodige coaching vanaf de zijkant komt er weer wat meer rust in het spel van ADO Den Haag waardoor de thuisploeg weer in het goede spel komt wat zij lieten zien in de 1e helft. In de 50e minuut krijgt Nassef Chourak een goede kans om de score op 4-0 te zetten maar hij mikt net te hoog. Uiteindelijk valt dan toch de 4-0 door Chris Duncan die zijn 3e van de wedstrijd maakt in de 58e minuut. Doordat Roda JC niet de juiste middelen heeft om het goede spel van ADO Den Haag af te stoppen valt zelfs in 60e minuut de 5-0 van Calvin Furtado.

Calvin da Veiga Furtado

In deze fase van de wedstrijd is ADO Den Haag O14 goed op dreef en komt ook de 6-0 op het scorebord door een goed uitgevoerde solo van Nassef Chourak. In de 68e minuut, vlak voor het einde van deze wedstrijd, maakt Chris Duncan zelfs zijn 4e doelpunt voor ADO Den Haag en brengt hij de stand op 7-0. Helaas in de blessure tijd is er een moment van afwezigheid en kan Roda JC de eer redden en zet de stand op 7-1. We kunnen als ADO Den Haag O14 zeker terug kijken op een hele goede prestatie. Volgende week speelt ADO Den Haag O14 wederom een thuiswedstrijd en komen onze gasten van Excelsior Rotterdam op bezoek.