Ook in de tweede wedstrijd in de kampioenspoule heeft ADO Den Haag O19 niet het zoet van de overwinning mogen proeven. Met de weer vanuit het Turkse trainingskamp teruggekeerde tweetal Delano Ladan en Hennos Asmelash in de gelederen, trad O19 vol zelfvertrouwen Feyenoord O19 tegemoet. Al snel was duidelijk dat de Rotterdammers niet waren gekomen om er een open wedstrijd van te maken, maar om vanuit een gesloten defensie in de omschakeling toe te slaan. Bij het eerste  geslaagde omschakelmoment leverde dit direct succes op zodat de ploeg uit de Hofstad vanaf de 12e minuut tegen een achterstand aan keek.

ADO Den Haag had veel balbezit, maar moeite om tot echt grote kansen te komen. Het bleef bij een aantal schoten die niet het gewenste effect opleverden. Zodoende gaan de ploegen met een 0-1 stand rusten. De tweede helft is eigenlijk een copy van de eerste helft ADO Den Haag heeft de bal en Feyenoord loert op de counter. Ook nu weten de Hagenezen niet echt tot grote kansen te komen en moest aan de andere kant de van een blessure in het doel teruggekeerde Timon Fikkert tweemaal handelend optreden.

Wel hebben de Hagenaars pech dat de overigens goed fluitende leidsman geen strafschop ziet in een in de ogen van de thuisclub duidelijke overtreding op Emre Bilgi. Ook de nodige wissels resulteerden niet in het gewenste resultaat zodat de wedstrijd eindigt in een voor de Hagenaars teleurstellende 0-1 nederlaag.

Aankomend weekend staat er voor de Onder 19 geen competitiewedstrijd op het programma maar staan er wel twee oefenwedstrijden op het programma te weten woensdag 24 januari om 19.00 uur tegen het Chinese Beijing Renhe en zaterdag 27 januari om 14.30 uur tegen FC Den Bosch. Beide wedstrijd worden gespeeld op De Aftrap.

Opstelling ;Timon Fikkert, Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Nadir Achabar (58e Lorenzo van Kleef ), Maarten Rieder, Lance Duijvestijn (78e Rabbi Mwenda),   Mohammed Chih (73e Achraf Douiri), Emre Bilgi (64e Samuel Chromek), Delano Ladan en Yahya Boussakou (82e Ousmane Barry).

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.