ADO Den Haag O17 – Willem II O17 was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste 50  minuten waren voor ADO Den Haag, daarna trok Willem II de wedstrijd naar zich toe. Daarbij wel geholpen door het feit dat ADO Den Haag met 10 man kwam te staan na de 2e gele kaart voor Baris Koc. ADO Den Haag begon aan de wedstrijd met het gegeven dat, na twee verloren wedstrijden in de eerste divisie hoog, een overwinning nu bittere noodzaak was. Zeker het eerste kwartier had ADO Den Haag de Tilburgers goed in de tang, maar de eerste de beste actie van Willem II leverde gelijk een goal op die echter terecht (buitenspel) werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter van Hal. Hierna was het ADO Den Haag dat aan de leiding kwam, een prima actie van Jair Blaaker aan de linkerkant bereikte Anthony Roeg die met een strak schot ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong bracht.

Anthony Roeg

Na de 1-0 verzuimde ADO Den Haag om meer afstand van Willem II te nemen. Op slag van rust zag Sem Steijn zijn schot net over gaan. Na de rust begon ADO Den Haag goed aan de 2e helft en zette Willem II gelijk weer onder druk. Naar later blijk was dit niet genoeg want in de 41e minuut kreeg Baris Koc zijn eerste gele kaart en nog geen 4 minuten later ook zijn 2e gele kaart en dus rood en ADO Den Haag moest met 10 man verder. ADO Den Haag hield nog tot de 61e minuut stand toen kwam Willem II op gelijke hoogte door Timo Regouin. Hierna ging ADO Den Haag wel op zoek naar de voorsprong maar de ruimtes werden te groot en waren voor de 10 Haagse spelers niet meer te belopen. In de 66e minuut kwam Willem II op de 1-2 voorsprong door Waël Nasser. Helaas was de gifbeker hiermee nog niet leeg voor ADO Den Haag. In de 78e minuut kreeg Willem II nog een strafschop, maar doelman Jack Morauw stopte deze.

Jack Morauw

Dat Willem II in de laatste minuut nog op 1-3 kwam via Onyekachi Akabueze was voor de statistiek. Volgende week is er voor ADO Den Haag de inhaal wedstrijd uit tegen FC Volendam, kijken voor er dan 3 punten mee terug gaan naar Den Haag.