ADO Den Haag O15 speelde zaterdag tegen Vitesse O15 uit op het sportcomplex Papendal. De doelstelling was van te voren bekend. Hoog druk zetten en net zoals in de thuiswedstrijd, snel scoren en uitbouwen. Zo gezegd zo gedaan, want al in de 1e minuut ligt de bal al in het doel bij Vitesse door een mooie actie van Abdulrahman Sango, 0-1.

Helaas konden de mannen uit Den Haag hier niet lang van genieten, want een minuut later verslapt de verdediging en komt Vitesse langszij, 1-1. ADO Den Haag voetbalt niet slecht, maar laat Vitesse toch makkelijk voor de goal van Lars Wassenaar komen. Het verloop van de eerste helft levert beide ploegen wat kansjes op, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor beide keepers. Ruststand 1-1.

In de tweede helft is de eerste kans voor ADO Den Haag, maar het schot van Emre Ates belandt in de handen van de keeper van Vitesse. Als na een vrije trap in de 47e minuut van Vitesse de bal overgeschoten wordt, is er na balverlies wederom een kans voor de Arnhemmers.Met een mooie redding van Lars Wassenaar wordt voorkomen dat Vitesse op voorsprong komt.

De grootste kans voor ADO Den Haag komt in de 51e minuut. Pharell de Macker kan de bal meenemen met nog één verdediger in zijn buurt, maar kapt de bal net 1x teveel en verspeelt zijn kans. In de 54e minuut probeert Delano Costella het met een listig balletje op aangeven van Abdulrahman Sango, maar wederom redt de keeper van Vitesse. Opnieuw krijgt Pharell de Macker een kans en baant zich een weg al koppend naar de keeper, dit moet hem worden, helaas werd hij tijdens het koppen van de bal ongelukkig in het gezicht geraakt door de verdediger van Vitesse en gaat ook deze kans verloren.

Dan volgen er hectische 10 minuten in de slotfase voor zowel ADO Den Haag als Vitesse. Echter trekken de Arnhemmers aan het langste eind en wordt het in de 68e minuut 2-1. Dan is het team uit Den Haag gebroken en binnen 2 minuten scoort Vitesse de 3-1, tevens de eindstand. Jammer van het resultaat. ADO Den Haag heeft zeker goed voetbal laten zien. In de laatste 10 minuten werd het spel echter onrustig en te gehaast, waardoor de tegenstander het wel makkelijk werd gemaakt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 3 maart 2018, waardoor het team de tijd heeft om zich voor te bereiden, middels een aantal oefenwedstrijden op de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Opstelling: Lars Wassenaar, Jay Raghoebarsing, Emre Ates, Rajive Wentholt (40. Delano Costella), Yassine Ben Salah (35. Sam Li), Chris van Eck, Abdulrahman Sango, Finn van Breemen, Anthony Costella, Khallil Dahmani, Tino  Dimitrijevic (40. Pharell De Macker)

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto’s.