Zaterdag stond er geen competitiewedstrijd, maar een oefenwedstrijd op het programma voor ADO Den Haag O15. Aangezien de promotie-, degradatieregels aangepast zijn dit seizoen, worden de laatste wedstrijden van het seizoen wel belangrijk voor handhaving van ADO Den Haag O15 voor de Eredivisie hoog. Voor deze oefenwedstrijd was AFC O15 uit Amsterdam de tegenstander. AFC is altijd een sterke tegenstander, niet alleen in voetballend opzicht, maar dat ook fysiek zijn mannetje kan staan.

ADO Den Haag O15 is het gehele seizoen al zoekende naar het afmaken van kansen. Vanwege het ontbreken daarvan heeft het  eam zich de afgelopen wedstrijden soms te kort gedaan, waar het de winst had moeten pakken. Deze oefenwedstrijd is dus een uitgelezen kans om even de druk van de competitie weg te halen bij het team en het vertrouwen terug te winnen.  In de eerste helft komt ADO Den Haag na een doelpunt van Abdulrahman Sango in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Beide ploegen krijgen wel de mogelijkheid tot het creeëren van kansen, maar echt gevaarlijk worden beide ploegen niet. Ruststand is daardoor 1-0.

Als in de 38e minuut AFC in de fout gaat in het eigen strafschopgebied, ligt de bal op de stip en kan Delano Costella de 2-0 aantekenen. Een minuut later is er dan eindelijk dat omschakelmoment voor het team van ADO Den Haag O15 waardoor Abdulrahman Sango de bal kan voorgeven en Pharell de Macker de 3-0 scoort. AFC probeert het nog wel, maar zij kunnen de weinig opgelegde kansen niet verzilveren.  In de 65e minuut scoort Anthony Costella op aangeven van Abdulrahman Sango de 4-0 wat tevens de eindstand is.

Al met al was het een vermakelijke pot voetbal om naar te kijken. ADO Den Haag O15 was wederom bij vlagen lekker aan het voetballen. Als het team nog wat rustiger aan de bal blijft, goed samenwerkt en coacht in het veld, dan komen de overwinningen vanzelf. Volgende week staat er nog een oefenwedstrijd op het programma, ditmaal tegen het Engelse Watford. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion om 13:00 uur.

Opstelling: Lars Wassenaar, Sam Li (60e Steven Frankhuizen), Rajiv Wentholt (50e Jay Raghoebarsing), Emre Ates, Tino Dimitrijevic (60e  Mika Lommers), Chris van Eck, Pharell de Macker, Anthony Costella, Delano Costella, Khallil Dahmani (35e Finn van Breemen) en Abdulrahman Sango.

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto’s.