ADO Den Haag O17 is er zaterdag niet in geslaagd om de 1e overwinning van 2018 te behalen, tegen Vitesse O17 stond er na 80 minuten voetbal een 4-4 stand op het scorebord. ADO Den Haag begon zeer goed aan deze, voor hen, belangrijke wedstrijd. Al in de 1e minuut was het raak op aangeven van Danté Roethof scoorde Evan Rottier de 1-0.

Evan Rottier

ADO Den Haag hield Vitesse hierna onder druk wat in de 9e minuut leidde tot de 2-0, wederom was het Evan Rottier die deze maal een voorzet van Denso Kasius doeltreffend afrondde. Na de 2-0 probeerde Vitesse wel om de wedstrijd te doen keren, maar ADO Den Haag hield de wedstrijd prima onder controle. In de 16e minuut kreeg Joppe Dekker, na een voorzet van Zakaria Amallah een mooie kans, maar de Arnhemse doelman maakte zijn kopbal onschadelijk. In de 19e minuut leek ADO Den Haag de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en weer was het Evan Rottier die scoorde ditmaal uit een voorzet van Kai Verbeek. Hiermee was er voor Evan Rottier een zuivere hattrick.

Vanaf de derde goal was ADO Den Haag het spoor bijster. In de 23e minuut was er een scrimmage voor het doel van Julien van Nes en heel Vitesse claimde een goal maar scheidsrechter Kreeft gaf terecht geen doelpunt. Vanaf dit moment kwam er een moeilijke fase voor de ploeg van trainer Mark Schuur. Wat er wel vaker in dit seizoen gebeurde, gebeurde ook nu weer en ADO Den Haag ging tegen zichzelf lopen voetballen, waardoor Vitesse weer in de wedstrijd kwam. Dit was er de oorzaak van dat Vitesse binnen 3 minuten weer in de wedstijd was in de 29e minuut scoorde Aness Serghini de 3-1 en  in de 32e minuut scoorde Jasper Dahlhuis uit een mooie vrije schop 3-2. Met  pijn en moeite  hield ADO Den Haag stand tot de rust.

De tweede helft begon ADO Den Haag wat stroef maar creëerde toch wel kansen, zo ging een schot van Amin Essabri naast en een schot van Sem Steijn net naast. In de 53e minuut kreeg ADO Den Haag een strafschop, en voor dat deze was genomen was er al aardig wat tijd verstreken. Sem Steijn zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Ruben van Kouwen. Nog geen minuut later bracht Amin Essabri het verschil weer op 2 doelpunten door een voorzet van Denso Kasius raak te schieten (4-2). Maar weer had Vitesse aan 7 minuten genoeg op de stand weer gelijk te trekken. In de 57e minuut maakte MIlion Manhoef de 4-3 en in de 65e minuut scoorde invaller Yassin Oukili de 4-4.

Het enige wapenfeit wat ADO Den Haag hierna nog had was een schot van Amin Essabri. In de 74e minuut leek Vitesse toch de winst nog te gaan pakken toen zij een strafschop kregen, maar doelman Julien van Nes keerde de inzet. Volgende week wacht voor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen FC Emmen O17. Hopelijk dat ADO Den Haag dan zijn eerste overwinning van 2018 kan behalen.

Met dank aan de heer van Nes voor de foto’s.