Na 2 weken verplichte rust mocht ADO Den Haag aantreden voor de volgende wedstrijd in Arnhem om het daar op te gaan nemen tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Als inzet de eerste plaats in de voorjaars competitie. De selectie voor trainer Reuser was aardig uitgedund door blessures en doorschuiven naar O17. Met de overgebleven spelers bleef er nog een waardig elftal over. Zodoende voldoende ingrediënten voor een mooi potje op een zon overgoten Papendal. Vitesse en ADO Den Haag zouden er in de begin fase van de eerste helft een open wedstrijd van maken met aan beide zijde mogelijkheden om tot een openingstreffer te komen. Vitesse was hier nog het dichtstbij als een inzet op de doellijn wordt gered door Jurmain Blanchard. Na een kwartier spelen is het ADO Den Haag dat de score gaat openen. Als na een vrije trap op de rand het strafschopgebied, genomen door Samir Bouchattaui, Jurmain Blanchard als meest alerte reageert en de bal in de rebound achter de Arnhemse doelman schiet.

Jurmain Blanchard

Het spel blijft op en neer golven maar uitgespeelde kansen worden door beide ploegen niet gecreëerd. Vitesse weet toch nog voor rust op gelijke hoogte komen. Nadat de laatste linie zich laat verrassen weet Jayden Houtriet de gelijkmaker achter Hugo Wentges te  schieten. Zodoende gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. In de 2e helft zal ADO Den Haag snel op een 2-1 achterstand komen als een goede Vitesse aanval achter Hugo Wengtes verdwijnt. Maar de mannen van trainer Reuser rechten de rug en gaan op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Helaas voor de ADO Den Haag aanvallers staat de Vitesse doelman op hun pad. Toch komt ADO Den Haag op gelijke hoogte als Jesse Spaans het laatste zetje geeft nadat Danyel Sikkens zijn kopbal op de paal ziet eindigen.

Jesse Spaans

Deze tussenstand gaf nog geen voldaan gevoel en de mannen bleven op zoek gaan naar de winnende goal. Deze zou uiteindelijk ook vallen als Danyel Sikkens in de laatste officiële speelminuut op aangeven van Faissal Zefri de 3-2 binnen schiet.

Danyel Sikkens

In de resterende blessuretijd zal hier geen verandering komen. ADO Den Haag mag zich na deze overwinning koploper noemen in de voorjaars competitie. Volgende week staat er een vriendschappelijk wedstrijd in het Car Jeans Stadion tegen Watford (aanvang 15.00 uur) op het programma. Op 3 maart een uitwedstrijd tegen AZ O16. Aanvang 12.00uur. Plaats van handeling het AFAS trainingscentrum in Wijdewormer.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Steijn Wijsman, Dave Star, Baris Koc (53e Faissal Zefri), Jesse Reinders, Danyel Sikkens, Atilla Agirman (60e Jesse Spaans), Rini van der Walt (49e Jay Huis), Samir Bouchattaui en Jurmain Blanchard.