Zaterdag stond de thuiswedstrijd thuis tegen Willem II uit Tilburg op het programma. De wedstrijd begon aan beide kanten vrij matig met iets meer balbezit voor ADO Den Haag. Het spel was hoofdzakelijk op het middenveld met amper aanvallende impulsen van beide teams. Het eerste kansje was voor ADO Den Haag in de 10e minuut via een afstandsschot van Calvin Furtado maar hij schiet helaas naast. In de volgende 10 minuten komt ADO Den Haag beter in zijn spel en weet ook de nodige kansen te creëren maar is helaas te slordig in de afwerking.

Na 20 minuten spelen valt er dan toch een doelpunt maar het zijn de bezoekers die de stand op 0-1 zetten omdat er van uit een inworp niet goed wordt opgelet waardoor onze organisatie niet goed staat en de speler van Willem II vanaf de 16 meter lijn mooi inschiet. Hierdoor lijkt het of ADO Den Haag een beetje de kluts kwijt is want een 3 minuten later kan Willem II zelf de stand verdubbelen maar gelukkig voor ADO Den Haag was onze keeper Bas Tanis nog wel scherp en hij redt ons en blijft de stand 0-1.

ADO Den Haag wil zo snel mogelijk de 1-1 maken en dat gebeurt ook via een diepe pass naar Calvin Furtado die met links in de korte hoek inschiet maar helaas voor ADO Den Haag ging de vlagde de assistent scheidsrechter waardoor deze goal niet doorging. In blessuretijd mag ADO Den Haag nog een vrije trap nemen maar ook deze kans gaat helaas er niet in waardoor beide teams met een 0-1 stand gaan rusten. Na de bespreking van de trainer in de kleedkamer tijdens de rust begint ADO Den Haag de 2e helft heel scherp en dat resulteert dan ook binnen een minuut in de 1-1 via Chris Duncan die prachtig mooi inkopt.

Het spel van ADO Den Haag is vele malen beter dan de eerste helft want nog geen 5 minuten later in   komt ADO Den Haag op voorsprong. Na een assist van Chris Duncan kan Nassef Chourak de 2-1 scoren. Doordat ADO Den Haag duidelijk uit een ander vaatje levert dat in de 49e minuut de 3-1 op van Jeroen Haars na een assist van Calvin Furtado vanuit een geweldig opgezette aanval. ADO Den Haag is in de 2e helft de betere ploeg waarin je duidelijk een groot niveau verschil ziet en ook verdiend op voorsprong staat. In de 59e minuut komt ADO Den Haag zelfs op een 4-1 voorsprong via Calvin Furtado die vandaag een hele goede 2e helft speelt en ook zijn doelpunt mee pakt.

ADO Den Haag weet bijna de stand op 5-1 te zetten via Finn Dicke maar zijn schot gaat maar net naast en zo blijft het 4-1. Op basis van de 2e helft heeft ADO Den Haag de wedstrijd zeer verdiend gewonnen en waren ze wat zuiniger met de kansen omgegaan dan had de uitslag veel hoger kunnen zijn. Gelukkig is het goed om te zien dat er veel kwaliteit en potentie in deze groep zit.  Volgend weekend is er geen competitie verplichting en zijn de jongens van ADO Den Haag O14 een weekendje vrij.