ADO Den Haag onder 19 heeft in de wedstrijd tegen Vitesse zichzelf zaterdag tekort gedaan omdat het naliet een van de vele kansen te benutten. In het begin van de wedstrijd zag het daar overigens niet naar uit want Vitesse kwam beter uit de startblokken en nam na 7 minuten al de leiding 1-0.

Ook na deze snelle openingstreffer waren de Arnhemmers de gevaarlijkste ploeg en hadden met wat meer precisie de score ook kunnen uitbreiden. Na een klein half uur kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen kwam ze nog niet. Toch werd het voor rust nog 1-1. ADO  Den Haag kreeg in de 43e minuut een vrije trap op de rand van de zestien en het was Rabbi Mwenda die de bal schitterend over de muur in het doel krulde.

Na rust regen de Hagenezen de ene na de andere kans aaneen, alleen werd er vergeten om dit ook in doelpunten uit te drukken. Tussen de 56e en 59e minuut veerde de bank alleen al 3 maal op maar telkens ging de bal er niet in. Vitesse werd nog eenmaal gevaarlijk maar doelman Youri Schoonderwaldt wist met een uitstekende redding de bal uit zijn doel te houden.

Hierna was het eigenlijk alleen nog maar ADO Den Haag wat de klok sloeg, maar doelman, lat, verdediger die bal van de doellijn haalt stonden succes in de weg. Hierdoor bleven beide ploegen op 1-1 steken, waarmee Vitesse het meest tevreden mocht wezen.  Door dit resultaat heeft ADO Den Haag O19 zijn eerste punt behaald in de  kampioenspoule, maar als de ploeg zo blijft spelen hoeft men over het verdere verloop van de competitie niet in de war te zitten.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt, Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Nadir Achabar, Rabbi Mwenda (88e Levy Berends), Lance Duijvestijn, Mohammed Chih (60e Achraf Douiri), Yahya Boussakou, Delano Ladan (31e Lorenzo van Kleef) en Emre Bilgi (81e Lucas Leverland)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.