ADO Den Haag O17 is het helaas weer niet gelukt om in de Eerste Divisie Hoog de eerste overwinning te behalen. In Emmen stond er na 80 minuten een stand van 3-3 op het scorebord. Dat ADO Den Haag er niet in slaagde om de overwinning over de streep te trekken had meerdere oorzaken. Je moet wel de kansen die je krijgt verzilveren en je moet dan ook je tegenstander het niet gemakkelijk maken om te scoren.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en zette FC Emmen gelijk onder druk. Maar zoals zo vaak dit seizoen was de eerste de beste mogelijkheid van de tegenstander raak, de eerste de beste Emmense aanval werd gelijk doeltreffend afgerond (0-1). Hierna nam ADO Den Haag het heft in handen.

Toch duurde het tot de 27e minuut eer ADO Den Haag de stand gelijk had getrokken. Een prima pass van Donmellow Lecouvreur kwam de bal bij Denso Kasius die met een prima voortzetting Sem Steijn in staat stelde om te scoren (1-1). Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag, maar Denso Kasius zag zijn schot over gaan. Weer stond het verdedigend niet goed bij ADO Den Haag en bracht FC Emmen de stand in de 58e minuut (2-1). Nu was het alle of niets voor de Haagse ploeg.

Trainer Mark Schuur had een gouden wissel in de persoon van Anthony Roeg, Nog geen 3 minuten in het veld en met zijn eerste balcontact schoot hij gelijk de 2-2 binnen. En nog geen twee minuten later schoot dezelfde Anthony Roeg ADO Den Haag naar een 3-2 voorsprong. Hierna bleef ADO Den Haag de betere ploeg. In de laatste 7 minuten ging ADO Den Haag op zeker en bracht Daan Hartemink in om met een sterk middenveld de drie punten binnen te halen.

Dat was nodig omdat Donmellow Le Crouvreur in de 72e minuut met rood uit het veld was gestuurd, omdat arbiter Bosscha meende dat zijn overtreding een doorgebroken speler was. ADO Den Haag hield stand tot 2 minuten voor het einde. Een vrije schop van FC Emmen werd niet verdedigd en stelde FC Emmen in staat om de stand gelijk te trekken (3-3). In de blessuretijd werd ADO Den Haag nog een zuivere strafschop ontnomen door scheidsrechter Bosscha, die een overtreding op aanvoerder Lorenzo van Kleef weg wuifde als zijn het spelen van de bal.

Zaterdag speelt O17 thuis tegen SC Heerenveen, de aanvangstijd is gewijzigd naar 13.00 uur i.p.v. de gebruikelijke 15.00 uur.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.