Zaterdag speelde O13 de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden wisten we wel door de thuiswedstrijd, die ADO Den Haag O13 met enige moeite met 1-0 wist te winnen. Een grote, sterke middenvelder, ook aanvoerder van NAC en een even grotere, en misschien wel iets sterkere spits, die een van onze centrale verdediger, Feliciano de Ruijter het diverse keren erg moeilijk maakte in de eerste kwartier van de wedstrijd.

Feliciano de Ruijter

Mede door solide te verdedigen probeerden de gasten uit Den Haag toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Feliciano de Ruijter werd de baas over de spits en als hij een duel verloor herstelde hij zelf de verloren duels, of zijn medeverdedigers, Roy Kruis, Nick Nagtegaal en Nani Bryson hielpen Feliciano de Ruijter. De terechte 0-1 voorsprong van ADO Den Haag spits, Fabiano Rust kwam in de 20e minuut. Ties Fles kapte op de rechtsbuiten de bal terug naar zijn voorkeurs been en liet daarna zien waarom. Een perfecte in de ruimte tussen de verdediging en de keeper, waar Fabiano opdook, de bal kon aannemen en beheerst af kon maken.

Fabiano Rust

Terecht omdat de eerste 2 echte doelkansen kwamen van de bezoekers. De 1e helft ging verder gelijk op, met een licht overwicht van de Hagenaars waardoor de ruststand 0-1 was. De 2e helft was totaal voor ADO Den Haag O13. ADO Den Haag kwam dan ook terecht op 0-2 door wederom Fabiano Rust in de 42e minuut. Na een fabelachtig hakje van Raydrian Cornelia op de opgekomen rechtsback Marciano Costella, die op zijn beurt de bal panklaar op het hoofd van de Haagse spits neerlegde (0-2). Een minuut voor tijd mocht dezelfde speler aanleggen voor zijn hattrick. Via een prachtige aanval over meerdere schijven gaf Hadi Erol een puntgave steekbal op Raydrian Cornelia. Na eerst een goede redding van de Bredase keeper op de inzet van Raydrian, tikte Fabiano Rust beheerst de terugkomende bal van de keeper binnen en gooide de wedstrijd in het slot. Een mooie 0-3 overwinning en de 3 punten mee naar Den Haag. Niemand uitgezonderd, hele team, collectief 'de man(nen) van de wedstrijd'!