Zaterdag speelde ADO Den Haag O15 een oefenwedstrijd tegen het Engelse Watford FC U15 in het Cars Jeans Stadion. Met toch nog aardig wat publiek op de tribune ondanks de kou, begonnen beide teams om 13:00 uur aan de wedstrijd. ADO Den Haag begon voortvarend en was voetballend de bovenliggende partij. De kansen kwamen dan ook voldoende in de eerste helft. Echter, zoals al het hele seizoen is gebleken, heeft de ploeg van Rick Hoogendorp en Leo Koswal moeite de kansen ook af te maken.

Watford FC komt er ook niet of nauwelijks aan te pas in de eerste helft, zodat er gerust kan worden met een 0-0 stand. Aangezien het natuurlijk fantastisch is om te mogen spelen in het stadion, worden alle wisselspelers in de rust gewisseld. In de 41e minuut wordt Anthony Costella de diepte ingestuurd door een pass van Pharell de Macker. Anthony Costella kan alleen op de keeper af lopen en scoort beheerst de 1-0, dat tevens de eindstand is.

In de resterende minuten van de tweede helft komen er nog wel wat kansjes, maar worden niet benut. De weinige keren dat Watford FC zich binnen de 16 bij ADO Den Haag bevindt kan de ploeg uit Engeland ook het tij niet keren. Al met al heeft het publiek een goed voetballend ADO Den Haag kunnen zien, waarbij duidelijk wordt dat het er echt wel in zit. Nu nog de kansen afmaken en blijven geloven in jezelf.

Volgende week zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd thuis tegen FC Den Bosch en zal het team zich meer dan 100% moeten inzetten.

Opstelling: Kilian Nikiema (35. Lars Wassenaar), Steven Frankhuizen (35. Sam Li), Emre Ates (35. Rajiv Wentholt), Mika Lommers (35. Jay Raghoebarsing), Tino Dimitrijevic (35. Yassine Ben Salah), Finn van Breemen, Pharell de Macker, Anthony Costella, Delano Costella, Khallil Dhamani (35. Chris van Eck) en Abdulrahman Sango.

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto’s.