ADO Den Haag O14 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en begint gretig aan de wedstrijd en dat levert al in de 2e minuut de eerste kans op via Jordan Gout die maar net naast schiet. Precies zoals in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle is ook nu in de thuiswedstrijd ADO Den Haag de bovenliggende partij met het meeste balbezit en de meest gecreëerde kansen in de wedstrijd. Helaas gaat ADO Den Haag te slordig om met die goede mogelijkheden en goed opgezette aanvallen. De eerste grote kans om te scoren voor de bezoekers is pas in de 13e minuut en gelukkig voor ADO Den Haag gaat de bal via de lat over. ADO Den Haag komt in de 14e minuut dan toch verdiend op voorsprong via Chris Duncan die heel goed inschiet en de 1-0 op het scorebord zet na een assist van Jordan Gout.

Chris Duncan

In de 17e minuut kan ADO Den Haag zelfs de score verdubbelen via Calvin Gustina maar zijn schot vanuit de tweede lijn gaat helaas naast. De thuisploeg domineert de wedstrijd en creëert genoeg kansen om met grote uitslag uiteindelijk van het veld af te stappen, maar sommige spelers spelen elkaar niet de bal toe bij goede kansen. In de 29e minuut lijkt het eindelijk dat de score wordt verdubbeld maar helaas schiet Jordan Gout op de paal en blijft de karige score van 1-0 op het bord.

Jordan Gout

In de 34e minuut mogen de bezoekers een vrije trap nemen. Van de uitwedstrijd is bekend dat PEC Zwolle een vrijetrappen specialist heeft en wederom weet hij zijn vrije trap fantastisch in te schieten en zo komt de stand op 1-1. Wat geheel niet in lijn van de wedstrijd ligt maar toch de realiteit en ruststand is. In de tweede helft komen de gasten uit Zwolle iets scherper uit de kleedkamer dan ADO Den Haag en krijgen kansen op een voorsprong. Gelukkig voor ADO Den Haag gaan die kansen er niet in. Beide teams zijn in de beginfase van tweede helft goed aan elkaar gewaagd met iets meer kansen aan de kant van ADO Den Haag wat in de 47e minuut bijna de voorsprong oplevert via Calvin Furtado die alleen op de keeper afgaat, die zijn doel goed verkleint, maar daardoor net naast schiet.

Calvin da Veiga Furtado

De wedstrijd gaat over en weer en PEC Zwolle kan nog geen 3 minuten later op voorsprong komen maar die inzet wordt gelukkig net voor de lijn gestopt door Calvin Gustina.

Calvin Gustina

Ondanks de vele goede kansen om er een ruime score van te kunnen maken is het ADO Den Haag helaas niet gelukt om deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten want de eindstand is 1-1. ADO Den Haag O14 heeft een goede wedstrijd laten zien aan de toeschouwers en mogen daar zeker trots op zijn. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd en de gasten zijn dan NAC Breda.