Maandag begon deze wedstrijd dag voor een aantal iets anders als een normale wedstrijddag. Het was namelijk een proefwerkdag. Tussen het voetballen door wordt er ook nog gewerkt aan de studie. Zodoende werd er al vroeg gestart met het afnemen van de proefwerken. Na het gezamenlijke ontbijt ging een ieder zich klaar maken voor de eerste wedstrijd op het Future Champions tournament. Na een reis van ongeveer 3 kwartier kwamen de mannen van Mark Schuur en Bas Lambooij aan op het Nike practice centre van Soweto alwaar alle wedstrijden worden afgewerkt. Nkana FC was de eerste tegenstander onder een prima zonnetje begon ADO Den Haag voortvarend aan de wedstrijd want na 10 seconden was eerste kans voor ADO Den Haag aldaar.

Na de aftrap werd Joppe Dekker door een diepe bal van Donmellow Lecouvreur alleen voor de keeper gezet. Echter was de keeper van Nkana FC al bij de les en wist deze inzet onschadelijk te maken. De Haagse boys hadden duidelijk moeite met de hoogte waarop wordt gevoetbald. Maar hopelijk gaan ze hier geleidelijk aan wennen. De eerste helft had ADO Den Haag het betere van het spel en mocht er een mogelijkheid ontstaan dan was de doelman van dienst Julien van Nes op zijn post.

Halverwege de eerste helft waren nog mogelijkheden van Rini van de Walt (redding Keeper) en Sem Steijn (kon net niet bij de voorzet van Baris Koc). De eerste 10 minuten van 2e helft zag er iets anders uit. Nkana FC kwam wat meer voor het doel van Julien van Nes zonder uitgespeelde kansen te creëren. Het midden gedeelte, de wedstrijden zijn 2x 30 minuten met 10 minuten rust, was ADO Den Haag de regie een beetje kwijt en moest er volle bak verdedigd worden. ADO Den Haag kwam deze fase zonder kleerscheuren door.

ADO Den Haag komt uit eindelijk op een 1-0 voorsprong als Lorenzo van Kleef, in de rebound van zijn zelf genomen strafschop, de bal binnen schiet. De strafschop werd toegekend nadat de diepgaande Joppe Dekker, mooie crossbal van Jesse Reinders, binnen de lijnen met een overtreding werd gestuit. Lorenzo van Kleef zou nog geen minuut later, wederom uit een strafschop, de eindstand op het bord zetten. Bijna identiek aan de eerste situatie, maar nu na een crossbal van Carlo de Gelder, wordt Joppe Dekker wederom onreglementair verdedigd.

ADO Den Haag O17 heeft een goede start gemaakt en gaat proberen hier morgen een goed gevolg aan te geven tegen Mamelodi Sundown. Aanvang 11.30 uur lokale tijd (10.30 uur Nederlandse tijd). Na het diner was er een drum café georganiseerd voor alle deelnemers. Dit was een waar spektakel een ieder kon daar zijn drum skills laten zien. Na deze drumsessies ging een ieder naar zijn kamer om uitgerust aan de dag van morgen de beginnen.