Woensdag stond de laatste poule wedstrijd op het programma. Bij een overwinning was ADO Den Haag zo goed als zeker van een plaats in de halve finale. Helaas voor de supporters thuis werd deze wedstrijd op het tweede veld gespeeld van het Nike Practice Soweto. Hierdoor was er geen live stream beschikbaar. De wedstrijd werd gespeeld tegen Highland Park uit Johannesburg. Beide teams begonnen allebei wat onwennig aan de wedstrijd. ADO Den Haag kreeg niet voldoende druk op de laatste linie om de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Hierdoor kon Highland Park met een schot uit de 2e lijn de eerste kans creëren. Maar het schot ging naast het doel van Julien van Nes.

Het leek wel of ADO Den Haag hierdoor wakker schoot want vlak daarna wist Matthijs Westra Jesse Reinders alleen voor de keeper te zetten. Zijn lob ging over de uitkomende doelman over de goal. ADO Den Haag had het signaal gegeven om een snelle beslissing te gaan forceren. Binnen de minuut nadat Jesse Reinders de bal over schoot was het Rini van der Walt die het net wel wist te vinden, als hij de bal aangespeeld krijgt in de zestienmeter schiet hij de bal verwoestend tegen het net. Beide ploegen zijn hierna slordig in balbezit. Op het scheiden van de markt nemen de jonge ooievaars een klein voorschot op een plaatst in de halve finale als wederom Rini van der Walt zijn tweede van de dag aantekent nadat hij een duel van de doelman wint. In de tweede helft lijkt ADO Den Haag op rozen te zitten als ADO Den Haag een strafschop krijgt na een handsbal. Lorenzo van Kleef weet dit klusje prima te klaren en tekent zijn 3e treffer aan van dit toernooi.

Halverwege de tweede helft lijkt de spanning terug te komen als Highland Park de 3-1 op de bord zet. Highland Park gaat op zoek naar de aansluitingstreffer maar verder dan een paar diepe ballen zullen ze niet komen, waardoor de eindstand 3-1 voor ADO Den Haag wordt. Door deze overwinning wordt ADO Den Haag eerste in de poule en plaatst ADO Den Haag zich voor het eerst  voor de halve finale van de Future Champions Cup. Deze wordt vrijdag afgewerkt tegen het Zuid Afrikaanse Bidvest Wits, dat Espanyol en Reggiana achter zich liet in de poule. De andere halve finale gaat tussen Club Brugge en Spartak Moskou.

De dag van morgen zal in het teken staan van cultuur als er een bezoek  onder andere aan een lionpark wordt gebracht. De woensdag is verder ingevuld met studie en rusten. De avond werd gevuld met o.a. karaoke waar alle ploegen een bijdrage aan hebben gegeven. Vandaag had de ploeg support uit onbekende hoek, buiten de meegereisde ouder(s) van Carlo de Gelder, Matthijs Westra en Anthony Roeg, waren er 2 supporters van ADO Den Haag die inmiddels in Zuid-Afrika wonen.