ADO Den Haag O19 heeft vandaag een ruime nederlaag geleden tegen Ajax O19. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd met kansjes over en weer. Na ruim een kwartier nemen de Amsterdammers middels een vlot lopende aanval door het centrum de leiding in de wedstrijd. Binnen 10 minuten weten ze deze voorsprong uit te breiden naar 0-3 en lijkt de wedstrijd beslist. Echter, als Yahya Boussakou in de 40e minuut uit een voorzet van Rabbi Mwenda de score terug weet te brengen tot 1-3 en nof voor de rust een speler van Ajax met zijn tweede gele kaart van het veld moet gloort er toch weer hoop voor de Hagenezen.
De hoop is echter van korte duur want twee minuten na rust krijgt Ajax een strafschop na een handsbal in het strafschop gebied. Deze wordt koeltjes benut zodat de marge weer drie wordt. Nog geen zeven minuten later is de score kinderlijk eenvoudig opgelopen tot 1-6. Bovendien heeft Nadir Achabar zijn tweede gele kaart gehad zodat de verhoudingen in het veld weer tien tegen tien zijn. In de 56e minuut weet wederom Yahya Boussakou de achterstand te verkleinen. Toch zal de marge weer vijf worden wanneer Ajax wederom een strafschop krijgt, het is Yahya Boussakou die in een poging de bal van de lijn te redden ongelukkig struikelt en daarmee de bal met zijn handen beroerd. De scheidsrechter ziet hier een opzettelijke handsbal in zodat hij ook nog eens de rode kaart krijgt. De laatste twintig minuten weten de Hagenezen met kunst en vliegwerk meer tegentreffers te voorkomen zodat "de schade beperkte" blijft tot 2-7. Rest nog te vermelden dat Hugo Botermans na een half jaar geblesseerd te zijn geweest weer zijn eerste minuten heeft gespeeld.