Na bijna 2 uur rijden kwam ADO Den Haag O13 zaterdag 31 maart met 3 busjes aan bij de plaatselijke amateurvereniging in Lier, zo'n 20 kilometer ten oosten van Antwerpen, Lyra TSV. Aangezien de 1e wedstrijd pas om 14.10 startte, begon ADO Den Haag om 11.30 met een lunch. Na deze genuttigd te hebben, stroomden ook de eerste ouders binnen. Om 13.00 uur maakten de spelers zich klaar om tegen het Belgische Eendracht Aalst te beginnen. Deze wedstrijd werd vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen. De doelpuntenmakers waren: Max Wang(2x), Kaj van Houwelingen en Fabiano Rust.
De 2e wedstrijd werd gespeeld om 14.00 uur tegen Standaard Luik. Deze wedstrijd eindigde in 2-2, na 2x een voorsprong uit handen te hebben gegeven. De Haagse goals werden door Fabiano Rust en Raydrian Cornelia gemaakt. Wedstrijd 3 was tegen Waasland Beveren en deze werd gewonnen met 2-0 met goals van Hadi Erol en Lorenzo Maasland. De 4e en laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen een competitiegenoot, de Graafschap onder 13. Ook deze werd gewonnen en wel met 3-0. Deze keer scoorde Fabiano Rust(2x) en Sem Yvel. Helaas, maar terecht, werd deze wedstrijd een minuut of 5 onderbroken door een hagelbui gepaard met onweer! Zodoende werd ADO Den Haag O13 1e in de poule met hard werken, met vlagen goed voetbal maar zeker ook door het collectief. Direct na de wedstrijd werden alle spelers, net als verleden jaar, ondergebracht bij gastgezinnen van Lyra TSV.
De 2e dag, op zondag 1 april mocht ADO Den Haag O13 zich klaarmaken voor de halve finale tegen Lierse SK. Na veel kansen gemist te hebben, mocht Sem Yvel aanleggen voor een vrije trap, net over de middellijn, vlak voor de dug-out van de Belgen en de bal stuiterde zo langs de keeper van Lierse, 1-0 voorsprong. Een extra vermelding voor een paar schitterende reddingen van keeper, Sem Buvelot, bleef het 1-0. Omdat Standaard Luik de andere halve finale van Willem II (toernooiwinnaar 2017!) won, werd de finale een herhaling van zaterdag, de 2e wedstrijd van de poule; Standaard Luik - ADO Den Haag. Waar gisteren door beide ploegen 2x werd gesoord, maar met een licht overwicht voor de Hagenaars, eindigde deze wedstrijd in een, zwaarbevochten climax! Het eindigde in een 0-0 stand, zodoende moesten er strafschoppen genomen worden.
Waar wij van Haagse kant 2 ballen op de lat mikten, kon keeper, Rens Scheenstra, er maar 1 van Luik keren om het nog een beetje spannend te houden. Helaas faalde de Belgen daarna niet meer en werd ADO Den Haag tweede in het 2 daagse toernooi. Al met al weer een mooie ervaring voor de spelers van ADO Den Haag O13.