ADO Den Haag O13 begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van Excelsior Rotterdam. Al in de 4e minuut lag de bal in het netje van de Rotterdammers door een goal van Mohamed Oukhattou. Misschien kwam het door de onverwachte temperatuur van 20°, maar na dit doelpunt zakte het niveau van de wedstrijd. Op twee vrije trappen na van zo'n 20 meter, die uiteindelijk in de uitvoering mislukte, en een bal die voorlangs geschoten werd, gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.
De 2e helft was totaal het tegenovergestelde van de 1e. Met veel balbezit voor ADO Den Haag, goed voetbal, goede communicatie en met vlagen bijna te perfecte aanvallen pakte de thuisploeg de wedstrijd stevig in handen. In de 36e minuut mochten de Kralingers vanaf de middellijn een vrije trap nemen, Roy Kruis onderschepte de bal en zonder na te denken, waar hij eigenlijk nog zeker 20 meter met de bal aan zijn voeten naar voren kunnen rennen, schoot hij de bal over de Rotterdamse verdediging, precies in de voeten van Fabiano Rust en deze plaatste de bal over de uitkomende Excelsior keeper. Niet lang daarna kreeg ADO Den Haag een vrije trap langs de zijlijn pal voor de eigen dug-out. Ties Fles plaatste de bal, met enig precisie op het hoofd van de Haagse spits Fabiano Rust en die tekende voor de 3-0. Of dat nog niet genoeg was ging Fabiano Rust en zijn teamgenoten op jacht naar zijn hattrick en de 4-0, watgeen ook lukte in de 52e minuut. Hij slalomde in het strafschopgebied van Excelsior en plaatste de bal in de verre hoek. Ook deden er vandaag twee spelers van ADO Den Haag O12 mee. Maikey Houwaart en Zepiqueno Redmond roken even aan het iets grotere werk en laatstgenoemde zette zelfs de 5-0 op het scorebord. Een ruime en keurige overwinnig voor ADO Den Haag O13. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV.