ADO Den Haag o19 heeft in zijn negende wedstrijd in de kampioenspoule tegen NEC/FC Oss de eerste overwinning behaald. Een bliksemstart van de Hagenezen zorgde ervoor dat de wedstrijd eigenlijk al na twintig minuten gespeeld was. Al binnen de minuut is het Emre Bilgi die weggestuurd wordt door Yahya Boussakou die voor de 1-0 zorgt. Als na zes minuten Yahya Boussakou een dieptepass van Nadir Achabar op juiste waarde weet in te schatten en de bal met een beheerste lob in het doel weet te deponeren is de wedstrijd eigenlijk al beslist. Zeker als na negentien minuten Lorenzo van Kleef na een combinatie van de drie middenvelders (Maarten Rieder, Rabbi Mwenda, Lorenzo van Kleef) door het centrum voor de 3-0 zorgt. ADO Den Haag combineert er in die fase lustig op los en het wachten is dan ook op een uitbreiding van de score. Deze komt er ook in de vierendertigste minuut als Hugo Botermans aan het eind van mooie aanval de trekker weet over te halen 4-0. De ploeg uit Nijmegen wordt vlak daarna pas voor het eerst gevaarlijk maar het schot gaat over het doel. De ploegen gaan dan ook met een 4-0 stand rusten.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld met dien verstande dat de kansen niet worden afgemaakt zodat een hogere score uitblijft. Sterker nog het zijn de Nijmegenaren die tien minuten voor tijd de stand op 4-1 brengen. Deze stand is tevens de eindstand omdat ADO Den Haag de nodige kansen blijft missen.

Opstelling: Youri Schoonderwaldt, Jean Fritz Boom (70e Levy Berends), Noah van Geenen, Nadir Achabar (70e Achraf Douiri), Tyrone Owusu, Maarten Rieder, Rabbi Mwenda, Lorenzo van Kleef (62e Mohammed Chih), Emre Bilgi (54e Anthony Roeg ), Hugo Botermans (52e Samuel Chromek), Yahya Boussakou