ADO Den Haag O17 heeft vandaag zeer onterecht verloren van FC Volendam O17. Na 90 minuten stond er een stand van 0-2 op het scorebord. En deze stand was helaas niet de exacte weergave van de wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd was ADO Den Haag de bovenliggende partij en werd FC Volendam ver teruggedrongen op eigen helft. Ook was er van Volendamse zijde niet echt de wil om er ook maar een wedstrijd van te maken. ADO Den Haag kreeg via Evan Rottier en Sem Steijn enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar zoals zo vaak deze competitie had de formatie van trainer Mark Schuur niet het geluk dat het balletje eens een keer de goede kant op viel. Ook in de 2e helft ging ADO Den Haag op zoek naar de voorsprong. In de 55e minuut zag Amin Essabri zijn schot net over gaan en 4 minuten later werd een inzet van Sem Steijn door de keeper gestopt en zag Evan Rottier zijn rebound naast gaan. In de 63e minuut kwam FC Volendam via een counter op een 0-1 voorsprong. Dit was voor hen een reden om nog meer de verdedigende stellingen te betrekken en zo de overwinning veilig te stellen. ADO Den Haag ging nu vol voor de gelijkmaker, maar slaagde er niet in te scoren, hoewel er via Rini van der Walt, Sem Steijn en Denso Kasius nog wel mogelijkheden waren. Dat FC Volendam in de slotminuut nog gelukkig op 0-2 kwam was meer voor de statistiek. ADO Den Haag O17 heeft zichzelf veel te kort gedaan, maar verdiend de complimenten voor het vertoonde spel. Blijft echter wel overeind dat ADO Den Haag de kansen die het vanmiddag kreeg wel had moeten benutten om aanspraak te maken op de overwinning. In ieder geval een hoop positieve dingen die mee kunnen naar de volgende wedstrijd a.s. zaterdag om 12.00 uur op Papendal uit tegen Vitesse.