Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Donderdag 3 Mei 2018
Na een vermoeiende dag bij en op de Muur, kon ADO Den Haag O15 zich vandaag opmaken voor de 2e wedstrijd. Dit keer tegen Dongcheng FC. Het team uit China was een mix van O16 en O17 spelers en dat was ook wel te merken. De eerste helft heeft het team uit Den Haag zich een klein beetje laten verrassen en stond het bij rust al 3-0 voor Dongcheng. De 2e helft kwam ADO Den Haag O15 wat beter uit de startblokken en zorgde het zelfs voor gevaar voorin. Helaas was het krachtsverschil toch te groot en werd de wedstrijd uiteindelijk met 5-0 verloren. 
Na deze teleurstelling stond er wederom een bezichtiging op het programma en dat was dit keer De Verboden Stad. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De in de Chinese hoofstand Peking (Beijing) gelegen stad werd gebouwd en voltooid onder de Yongle-keizer, in 1422.
Hedendaagse bezoekers komen door de zuidelijke en noordelijke poort binnen. Bij de zuidelijke ingang aan de kant van het Plein van de Hemelse Vrede inspecteerde de keizer de troepen als ze slag gingen leveren en verwelkomde hij ze bij terugkomst in geval van een overwinning.

De eerste binnenplaats is vlak en wordt doorsneden door de Gouden Waterstroom. Er liggen vijf bruggen over, de middelste was alleen voor de keizer. Via een poortgebouw komt men op een tweede binnenplaats, ook omgeven door diverse paviljoens. Hier staat het 'Paviljoen van het Gebed voor een goede Oogst'. Hier kwam de keizer na de winter om te bidden, nadat hij drie dagen had gevast. De grootse gebouwen en pleinen werden aangelegd om bezoekers te imponeren. Opvallend is de symmetrie en de harmonie in bouwstijl en aanleg. In het zuidelijke gedeelte werden keizerlijke ceremonies gehouden en examens voor mandarijnen afgenomen. 
Wederom voorgegaan door onze vaste reisleidster werden we bij alle ingangen, poorten op de hoogte gebracht van de historie van dit complex. Opvallend is dat er in de omgeving van de Verboden Stad geen hoge gebouwen staan. Hoe verder je van de Verboden Stad weggaat, des te hoger is er gebouwd. Het team keek hun ogen uit om dit unieke complex en identieke bouw te aanschouwen. Uiteraard werden er weer veel foto’s gemaakt en de nodige selfies. Hier en daar durfde een chinees de spelers aan te spreken voor een selfie met een hen. Ook dit was weer een vermoeiende dag en zodoende kozen de mannen na het diner voor een rustige zwemuurtje om daarna lekker naar bed te gaan. Morgen staat er nog een shop-momentje op het programma en wordt in de middag een bezoek gebracht aan de ambassade. ’s-Avonds wacht een officieel diner voor het hele gezelschap en dat leest u in het volgende verslag. 

Deel dit item