Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vrijdag 4 mei 2018
Vandaag is een speciale dag, want Sam Li is jarig. Niet alleen is hij de zoon van Ming Li, maar vooral speler van ADO Den Haag O15. Al bij het ontbijt wordt duidelijk dat we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Nadat iedereen heeft plaatsgenomen aan de ontbijttafel is het wachten op Sam, die ondertussen door trainer Rick Hoogendorp onder het mom van een gesprek beneden werd gehouden zodat iedereen op zijn plek zou zitten. De versierde ontbijtruimte met vlaggetjes was muisstil, totdat Sam de ruimte betreed. Iedereen zingt uit volle borst… ``lang zal hij leven….”. Sam krijgt daarop zijn cadeau van het ADO Den Haag team. Zijn uitshirt, met nummer 2, gesigneerd en wel, ingelijst. Sam genoot zichtbaar van de attentie en kon uiteindelijk na de vele felicitaties aan zijn ontbijt beginnen.

Na het ontbijt is besloten dat de mannen nog een keer de Silk Market kunnen bezoeken, nadat een demonstratie training door het team is afgezegd. Na de lunch wordt er een bezoek afgelegd aan de ambassade van Nederland in Beijing. Als het team arriveert word ADO Den Haag hartelijk begroet door dhr. Peter Bootsma en krijgt iedereen een speldje met de twee nationale vlaggen van beide landen. Het speldje is een teken van de verbondenheid tussen de beide landen. Na een drankje nam de ambassadeur van Nederland in China, dhr. Ed Kronenburg het woord. Aan het team werd uitgelegd hoe een ambassade werkt en wat zijn functie is in het buitenland. In China heeft de ambassade ook nog een aantal consulaten vanwege de grootte van het land. Deze bevinden zich allemaal in het oosten van het land. Het westen van China is dun bevolkt en er bevindt zich een grote woestijn. Na enkele vragen aan de ambassadeur werd er een presentatie gegeven over de cultuurverschillen tussen beide landen en er volgde een kleine kwis voor de spelers. Die werd uiteindelijk gewonnen door Mika Lommers.

Het gezelschap begaf zich vervolgens naar de tuin, alwaar de spelers een kleine demonstratie met de bal konden geven. Uiteraard wilden de heren Bootsma en Kronenburg ook wel even een balletje trappen. Na afloop kregen ze allemaal nog een oerhollandse oranje fietsbel mee ter herinnering. Op het avondprogramma stond een officieel diner gepland. Dit werd door de ouders van Sam li georganiseerd in verband met zijn verjaardag. Ook de meegereisde ouders en familie en vrienden van de familie Li waren aanwezig. Alle ronde tafels waren versierd en er stonden al hele lekkere gerechten te wachten. Na de verschillende toespraken van onze Chinese gastheren en Frans Danen namens ADO Den Haag kon er genoten worden van de vele gerechten die continue bij de andere gerechten werden neergezet. Uiteindelijk stonden alle tafels vol. Er werd daarna nog flink gelachen, gezongen, gepraat en uiteraard de polonaise gelopen. Ook de verjaardagstaart en de cadeau’s ontbraken niet. Het was al met al een fantastisch feest. Helaas moesten de jongens toch terug naar het hotel, want morgen staat er weer een wedstrijd op het programma tegen Beijing Guoan O15.

Deel dit item