Op een zon overgoten Bevrijdingsdag mocht ADO Den Haag O16, na een maand zonder competitieverplichtingen, het gaan opnemen tegen de huidige koploper AZ O16. De heen wedstrijd van deze voorjaars competitie was teleurstellend verlopen en zodoende waren de mannen van trainers Martijn Reuser en Joep Breimer er op gebrand om dit te gaan recht zetten.
Nog voordat de laatste supporters een plekje langs de lijn hadden gevonden keken de jonge ooievaars al tegen een achterstand aan. De eerste aanval van AZ werd gelijk doeltreffend afgerond. Het werd allemaal nog erger nadat Danyel Sikkens zijn inzet gekeerd zag worden kwam AZ in de 7e min op een 2-0 voorsprong, als wederom de Hagenaars moeite hebben met de lopende mensen. Maar ADO Den Haag knokt zich terug eerst zal een inzet van Evan Rottier over het doel verdwijnen. In de 16e minuut komt dan toch de aansluitingstreffer op het scorebord, als Jesse Reinders de toegekende strafschop, na een handsbal, tegen de touwen schiet. ADO Den Haag weet voor rust nog de opgelopen schade in de eerste 10 minuten te repareren als Samier Bouchattaui de 2-2 tegen de touwen schiet, nadat Evan Rottier de voorzet van Danyel Sikkens pan klaar legt. Zo gaan beide ploegen met een 2-2 tussenstand rusten.

De tweede helft begintzo goed als de eerste is geëindigd met een ADO Den Haag dat nadrukkelijk op zoek gaat naar het vijandelijke doel. Toch is de eerste kans voor AZ als ze op de lat koppen. Hierna zijn er een aantal mogelijkheden voor ADO Den Haag maar dat leverde nog geen doelpunten op. Eerst moet Hugo Wentgens met een uiterste redding een inzet van AZ keren maar ADO Den Haag komt toch op een mooie 3-2 voorsprong als uitgerekend Dave Star, zijn eerste goal van dit seizoen maakt, de voorzet van Jay Huis met zijn hoofd tot doelpunt promoveert. Lang konden de jonge Hagenaars niet genieten van de voorsprong want de eerste aanval van AZ na de voorsprong werd doeltreffend afgerond. ADO Den Haag blijft toch nog opzoek gaan naar een voorsprong en is met Jurmain Blanchard, zijn schot beland op de lat, daar nog dichtbij. Zodoende zal erna 80 minuten een meer dan verdiende 3-3 op het scorebord staan.

Na afloop waren de trainers meer dan tevreden over dit resultaat een kreeg de ploeg een compliment voor de getoonde veerkracht om na de vroege achterstand dit in eerste instantie om te buigen naar een voorsprong. Voor ADO Den Haag resten nu nog twee wedstrijden. De eerste is volgende week thuis tegen Vitesse. Aanvang 12.30u op sportpark de aftrap.

Opstelling ADO Den Haag; Hugo Wentgens, Denso Kasius, Steyn Wijsman(68e min Sam Zeeman) Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Danyel Sikkens(48e min Jay Huis),Samir Bouchattoui(56e min Faissal Zefri), Evan Rottier, Atilla Agriman(62e min Jesse Spaans),Jurmain Blanchard