Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Zaterdag 5 mei 2018
De laatste dag in China voor ADO Den Haag O15 breekt aan. Na het ontbijt staat de wedstrijd tegen Beijing Guoan O15 op het programma.
Hiervoor reist het gezelschap per bus naar het San Gao Sportcomplex. De rit van bijna een uur via de snelweg resulteert, zoals afgelopen week meerdere malen is ondervonden, weer in een file. Nadat ADO Den Haag bijna bij het sportcomplex is aangekomen, moet de bus zich over een weg in aanleg begeven, waardoor het team in ieder geval flink wakker werd geschud.
Na de warming-up begint ADO Den Haag aan de laatste wedstrijd van deze week. ADO Den Haag start goed, maar een behandeling van Khallil Dahmani aan de lijn zorgt voor onoplettendheid achterin en al na 3 minuten staat ADO Den Haag 1-0 achter. Eventjes gaan de koppies naar beneden, maar aangemoedigd door de trainers Rick Hoogendorp en Leo Koswal herpakt het team zich. In de 18e minuut kan Abdulrahman Sango de bal voorzetten ver over iedereen heen. Pharell de Macker de bal weet op zijn beurt de bal weer voor te zetten en Delano Costella kopt de gelijkmaker in, 1-1. Nog geen minuut later kan dezelfde Delano Costella de 1-2 scoren met een perfect geschoten bal achter het standbeen. Dit is tevens de ruststand.
In de tweede helft komt de voetbalmachine uit Den Haag op gang. In de 41e minuut is het Anthony Costella die de 1-3 voor zijn rekening neemt. Finn van Breemen scoort in de 56e minuut de 1-4 als hij de bal van Pharell de Macker krijgt die op zijn beurt de bal van Tino Dimitrijevic ontvangt na een mooie actie. Drie minuten later kan Yassine Ben Salah een mooie pass geven op Abdulrahman Sango en die rond het mooi af, 1-5. Bejing Guoan is geen moment gevaarlijk en achterin houdt ADO Den Haag bij de spaarzame doorbraken van de Chinezen de boel goed dicht. In de 63e minuut kan zelfs de kleinste man van het veld, Chris van Eck de 1-6 inkoppen. Nadat er enkele blessures zijn, o.a. van Sam Li die met een aardige tik op het scheenbeen even moest vrezen voor een breukje, wordt zelfs reservekeeper in de tweede helft, Kilian Nikiema als veldspeler ingebracht. Hij mist zijn kans, maar Tino Dimitrijevic weet de eindscore op het scorebord te krijgen wanneer hij de keeper van Beijing Guoan verschalkt met een grandioos lobje, eindstand 1-7. Zo heeft ADO Den Haag O15 zich onder het toeziend oog van de ambassadeur en zijn vrouw zich van zijn beste kant laten zien. Na afscheid genomen te hebben van de ambassadeur en onze Chinese tegenstander begon de reis terug naar het hotel.
In de middag na de lunch, kon het team de verrichtingen van Beijing Guoan nog gade slaan. Hierna werd het tijd om de koffers te pakken. Daarna namen de meeste spelers nog gebruik van de mogelijkheid om te zwemmen. Dan gaat het allemaal snel. Na het diner werd er snel uitgechecked en kon men nog een gedeelte van de eerste helft van het 1e van Beijing Guoan op de tv volgen. Na afscheid genomen te hebben van Paul van Lith en van het meeste hotelpersoneel reed de bus naar het vliegveld. Om 00:30 uur, Chinese tijd, vloog het gezelschap terug naar Nederland, alwaar zij om 05:00 uur landde. Met de touringcar was ADO Den Haag binnen de kortste keren weer terug op de Aftrap en verdween iedereen richting huis. 
Het was een fantastische ervaring met vele mooie momenten, drie wedstrijden (1 gelijk, 1 verloren en 1 gewonnen), de Muur, het Theater, de Verboden Stad en vooral heel veel plezier onderling. Op deze plek willen wij ook iedereen hartelijk bedanken die deze reis voor het team van ADO Den Haag O15 en zijn begeleiders mogelijk heeft kunnen maken. Dit zullen we niet zo snel vergeten en er vaak op terugkijken. Ook dank aan Paul van Lith van Beijing Guoan, die samen met zijn team ons op voortreffelijke manier heeft ontvangen en begeleid. 
Dinsdag gaan de mannen weer trainen, want zaterdag staat alweer een wedstrijd op het programma uit tegen Feyenoord om 12:00 uur.

Deel dit item