Vorige week woensdagavond vertrok ADO Den Haag O19 voor een vierdaagse trip met de boot naar Engeland. Na een overnachting op de boot en een goed ontbijt ving rond 8 uur met de meegenomen touringcar de reis van Harwich naar Borehamwoo  aan. Daar aangekomen kregen de spelers een kamer toegewezen en moesten ze verplicht rusten tot de lunch, want in de middag stond er een wedstrijd tegen Watford op het programma. Na de lunch ging de ploeg met de bus naar het trainingscomplex van Watford om daar tegen hun hoogste jeugdteam te spelen.
Watford - ADO Den Haag:
Na een in het begin gelijk opgaande wedstrijd is het in de 24e minuut Rabbi Mwenda die uit een vrije trap de score opent 0-1. Vlak voor rust komen de Hagenezen goed weg als in eerste instantie Lucas Leverland de bal van de lijn haalt en de rebound op de paal belandt. Na de rust is het Watford wat al snel de gelijkmaker weet te produceren, maar hierna nemen de Hagenezen het initiatief weer over ,wat resulteert in een hele serie mogelijkheden. Het duurt tot de 77e minuut voordat Yahya Boussakou na een goede voorzet van Achraf Douiri voor de 1-2 zorgt. De overwinning komt hierna nooit meer in gevaar, sterker nog met wat meer precisie had de score zelfs hoger kunnen eindigen.
Na de terugreis en het avondeten is iedereen vrij maar om kwart voor elf moet iedereen op zijn kamer zijn.
De volgende ochtend staat er een hersteltraining op het programma ,welke wordt afgesloten met een fanatieke partij. Nadat er geluncht is in het hotel staat er in de middag een trip naar Londen op het programma om het centrum te bekijken.
Zaterdagochtend moet er weer vroeg ontbeten worden want om 10.30 uur wordt er tegen Queens Park Rangers geoefend.
In het begin van de wedstrijd is ADO Den Haag niet echt bij de les en na drie minuten scoren de Engelsen dan ook de 1-0. De Hagenezen komen nog een keer goed weg als een bal op de buitenkant paal belandt. Na een minuut of tien komen de Hagenezen beter in de wedstrijd en in de 15e minuut is het Emre Bilgi (voor deze wedstrijd aanvoerder als beloning voor zijn goede spel de laatste weken) die met een schitterende lob voor de 1-1 zorgt. Nadat Mohammed Chih eerst nog de paal heeft geraakt is het Noah van Geenen die met een kopbal voor de 1-2 zorgt. Weer twee minuten later zorgt Achraf Douiri voor de 1-3. De score loopt door twee doelpunten van uitblinker Emre Bilgi voor rust zelfs op tot 1-5. In de tweede helft is het lang wachten op nog meer doelpunten maar na zeventig minuten is het Lance Duijvestijn, net 1 minuut in het veld, die goed vrijgespeeld door Rabbi Mwenda voor de 1-6 zorgt. Hierna is het de beurt aan Hugo Botermans die met twee doelpunten voor de 1-8 einstand zorgt.
Na een voortreffelijke lunch bij Queens Park Rangers volgt er een bezoek aan de competitiewedstrijd tussen Watford en Newcastle United. Zondagochtend moet iedereen om zes uur beneden zijn ,want om half zeven wordt er begonnen aan de terugreis.
Twaalf uur later wordt er weer voet gezet op Nederlandse bodem. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde trip.