ADO Den Haag O15 ontving afgelopen zaterdag Almere City O15 op "De Aftrap". Voor ADO Den Haag is het nog steeds belangrijk om de 8e plek te verdedigen t.o.v. FC Twente of veilig te stellen door winst op Almere City. Voor Almere City staat er niets meer op het spel als hekkensluiter in de poule. ADO Den Haag dat vorige week al geteisterd werd door blessures heeft nu maar liefst 4 spelers van ADO Den Haag O14 op de bank. Toch begint ADO Den Haag uitstekend en na 3 minuten kan Tino Dimitrijevic de bal keurig voorzetten. Deze wordt echter onderschept door de keeper van Almere City en Pharell de Macker is er als de kippen bij om de 1-0 in te tikken. In het restant van de 1e helft komt ADO Den Haag nog wel in de gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen, maar de scherpte mist en daardoor ook de goals. Op de linkerkant lopen combinaties wel lekker als Steven Frankhuizen en Khallil Dahmani laten zien hoe je via één-tweetjes, (de zgn tikkie takkie) Almere City keer op keer op het verkeerde been zet. Tot resultaten komt het verder niet in de eerste helft en wordt er gerust met een 1-0 voorsprong.
Na rust maakt ADO Den Haag het zichzelf onnodig moeilijk achterin en weet Almere City dat er wellicht toch iets te halen valt in het Zuiderpark. En inderdaad, in de 62e minuut valt de gelijkmaker, 1-1. Beide ploegen kunnen dan het verschil niet meer maken en het gelijkspel is dan ook de eindstand. De accu lijkt wel leeg bij het team van O15. Aangezien FC Twente hun wedstrijd heeft gewonnen, blijft de voorsprong van ADO Den Haag 6 punten. FC Twente moet nog wel 2 wedstrijden spelen, waarvan er één op a.s. donderdag. Indien de tukkers deze winnen, zal ADO Den Haag O15 komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente alles uit de kast moeten halen om de 3 punten alsnog te veroveren.

Opstelling: Lars Wassenaar, Sam Li, Emre Ates, Jay Raghoebarsing, Steven Frankhuizen, Finn van Breemen, Pharell de Macker, Chris van Eck, Anthony Costella, Khalill Dahmani (63. Yassine Ben Salah), Tino Dimitrijevic