Zaterdag stond de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma voor ADO Den Haag O15 uit tegen FC Twente O15. Het was niet zomaar een wedstrijd, want de felbegeerde plek bij de eerste acht stond op het spel. FC Twente met 30 punten op plek 9, ADO Den Haag met 33 punten op plek 8 en Vitesse met 33 punten op plek 7. Het was daarom voor ADO Den Haag noodzaak om niet te verliezen, alhoewel dit met wat rekenwerk ook nog mogelijk mocht zijn. Bij winst en verlies van Vitesse lonkte zelfs de zevende plek, waardoor handhaving in de Eredivisie "hoog" voor het volgende seizoen gerealiseerd kon worden.
In het warme Hengelo begonnen de teams aan de wedstrijd, waarbij FC Twente de toon zette, vol druk op de verdediging van ADO Den Haag. Veel kansen kreeg FC Twente echter nog niet en ADO Den Haag had moeite om in de eerste 15 minuten aan voetballen toe te komen. Na de drinkpauze, is het toch in de 20e minuut ADO Den Haag dat een kans kreeg via een voorzet van Delano Costella en Tino Dimitrijevic die vervolgens over schiet. In de 25e minuut is er dan wel de goal, maar wordt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. FC Twente werd niet veel later ook gevaarlijk, maar de bal zeilt voorlangs. Als net voor de rust Finn van Breemen de bal schampt met het hoofd uit een vrije trap van Nassef Chouak, blijft de ruststand 0-0.

Na rust gaat het beter draaien bij ADO Den Haag. Ook FC Twente kreeg zijn kansen, maar in de 38e minuut had Kilian Nikiema zijn engeltje bij zich, wanneer een schot van FC Twente op de paal uiteenspat. In de 46e minuut lukt het FC Twente niet om de bal lekker weg te werken en de scherpe Nassef Chouak onderschept de bal rond het strafschopgebied en schiet deze vervolgens naar de vrijstaande Tino Dimitrijevic. Tino Dimitrijevic maakt de actie en het doelpunt, 0-1. ADO Den Haag kreeg in het vervolg nog twee goede kansen, maar beide keren mist Delano Costella. FC Twente vervolgens kreeg weer te maken met het engeltje van Kilian Nikiema en schoot uit een vrije trap wederom op de paal. Rond de slotfase lukt het FC Twente de 1-1 te scoren, maar ook deze goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dan klinkt het eindsignaal en weet ADO Den Haag inmiddels dat Vitesse verloren heeft. Hierdoor pakt de ploeg van Rick Hoogendorp en Leo Koswal uiteindelijk een mooi verdiende zevende plaats in de eindstand.

Het was al met al een mooi seizoen met hier en daar een domper, maar vooral veel vreugde en plezier, met als hoogtepunt de wedstrijd uit tegen Ajax en natuurlijk de trip naar China. Vandaag heeft het team ook weer laten zien dat het er kan staan als het nodig is. Nog twee toernooien en dan zit het seizoen van ADO Den Haag O15 er helemaal op.