Zaterdag speelde ADO Den Haag O16 zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen, namelijk de bekerwedstrijd tegen Feyenoord O17 (een leeftijd ouder dus). Een stelregel is: onderschat nooit je tegenstander, maar overschat hem ook nooit. Dit vat min of meer de wedstrijd samen. Hoewel Feyenoord stevig aanzette, bleef ADO Den Haag goed in de wedstrijd. Feyenoord kreeg aardig wat mogelijkheden maar wist door toedoen van o.a. Kilian Nikiema en Emre Ates niet tot scoren te komen. In de 25e minuut lukte het Feyenoord, ietwat gelukkig, toch om te scoren. Een voorzet wordt verkeerd beoordeeld en de spits van Feyenoord kan vrij inschieten, 0-1. ADO Den Haag gaat niet bij de pakken neerzitten en richt zich op. Het resulteert in de 27e minuut tot een voorzet van Pharell de Macker, waarna Delano Costella koelbloedig de 1-1 laat aantekenen.
Als na de theepauze, nadat voor rust het duidelijk een echte bekerwedstrijd was met alles erop en eraan, Kilian Nikiema zijn doel schoon weet te houden, komt ADO Den Haag beetje voor beetje uit zijn schulp. Feyenoord gaat slordig om met de kansen. ADO Den Haag laat zien een team te zijn en weet zelfs op voorsprong te komen in de 60e minuut. Wederom een voorzet van Pharell de Macker, die wonderschoon wordt ingeschoten door Delano Costella. De laatste 10 minuten is Feyenoord sterker dan ADO Den Haag, vanwege de fysieke kracht en ook vanwege de in de 70e minuut ingeschoten gelijkmaker 2-2. ADO Den Haag doet er alles aan om dit gelijke spel, en dus strafschoppen, naar het einde te brengen. Dit lukt ook en volgens het ABBA systeem gaan de jongens aanleggen vanaf 11 meter. Feyenoord O17 schoot de strafschoppen net even iets beter in, waardoor uiteindelijk de strafschoppenserie met 1-3 werd verloren. Waarbij wel aangemerkt moet worden dat het latjetrap door ADO Den Haag werd gewonnen. (2 strafschoppen op de lat)
Jammer van het resultaat, want ADO Den Haag was zeker in de wedstrijd niet kansloos. Toch kon het met opgeheven hoofd het veld verlaten en geeft het zelfvertrouwen voor de aankomende competitie. ADO Den Haag heeft als team laten zien dat het er echt toe doet.
Aankomende zaterdag begint de 'gesloten' competitie thuis tegen AZ O16.