Na een goede voorbereiding en een ronde verder in de beker, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van ADO Den Haag O13 op het programma. Tegenstander, De Graafschap O13. Op een winderig sportcomplex de Aftrap, begon ADO Den Haag vol vertrouwen aan de wedstrijd. ADO Den Haag zette vroeg druk op de helft van de tegenpartij en de Graafschap had duidelijk moeite om onder de druk uit te voetballen. ADO Den Haag speelde met veel lef en gif en creëerde hierdoor de beste kansen, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. Na 20 minuten spelen kwam ADO Den Haag dan toch op voorsprong door een goed genomen vrije trap vanaf rechts. De bal kwam bij de tweede paal terecht waar Maikey Houwaart de bal terug kopte op de inlopende Figo de Voogd, deze schoot de bal hoog in het dak van het doel, hard binnen, 1-0. ADO Den Haag controleerde de wedstrijd, maar kon niet lang van de voorsprong genieten, want de Graafschap kwam in de blessure tijd van de eerste helft op gelijke hoogte na onzorgvuldig ingrijpen van de verdediging, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft bracht een ander De Graafschap. ADO Den Haag had in de eerste minuten moeite met het spel van tegenstander. De Graafschap creëerde hier ook enkele kansen door, maar gelukkig was de verdediging van ADO Den Haag scherp in het 16 metergebied, waardoor een tegengoal kon worden voorkomen. Na wat wisselingen in het team kreeg ADO Den Haag na 10 minuten weer grip op de wedstrijd en scoorde via een goede counter de 2-1. Figo de Voogd veroverde de bal op het middenveld en koos direct voor de diepe bal richting Zepiqueno Redmond, die na een goede individuele actie wist te scoren. Na de 2-1 was ADO Den Haag weer de bovenliggende partij en werd de Graafschap niet meer gevaarlijk. Mede door krachtig ingrijpen van de verdediging en de goed meevoetballende Sem Eekhout. Het was Zepiqueno Redmond die via een goede loopactie ook voor de 3-1 zorgde in de 54e minuut. ADO Den Haag kreeg meer ruimte en ging vrijer voetballen. Dit resulteerde in de 4-1. Anthony Hesseling kwam aan de rechterkant goed op, passeerde twee superboeren en trok de bal goed terug naar Figo de Voogd, die vervolgens het net wederom wist te raken. Dit was ook de eindstand. Een prima overwinning van de mannen van trainer Martijn den Haan en een veelbelovende start van de competitie.