Vandaag stond voor ADO Den Haag o14 de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op het programma en die begon voor zeer welvarend met de 1-0 al in de 3de minuut door Kaj van Houwelingen uit de rebound na een schot van Fabiano Rust. Nog geen minuut later kan ADO Den Haag zelfs al op 2-0 komen via Fabiano Rust maar de keeper weet goed te redden. In minuut 7 weet de thuisploeg weer een grote kans te creeren met een diepe bal van Kaj van Houwelingen op Andrew Imade die goed de bal naar Fabiano Rust door geeft, maar weet helaas weer niet goed af te ronden. De Graafschap weet heel af en toe er wel goed uit te komen en tot kleine kansen te komen maar ADO Den Haag weet het doel nog steeds schoon te houden. Door de vele kansen die ADO Den Haag krijgt moet het haast wel zo zijn dat de 2-0 moet gaan komen en dat gebeurd dan ook in minuut14 door Andrew Imada na een assist van Roy Kruis. ADO Den Haag blijft goed hoog druk houden op het spel en dat levert de 3-0 op van Fabiano Rust. Door het goede spel van de thuisploeg weten we zelfs de stand naar 4-0 te zetten uit een hoekschop van Nani Bryson kopt Max Wang de vierde erin. Doordat De Graafschap toch blijft voetballen en de thuisploeg iets aan het verslappen is weten de bezoekers toch het netje te vinden en de stand op 4-1 te zetten. Door het tegen doelpunt wordt ADO Den Haag weer wakker en weten de 5-1 te maken via Nano Bryson die vanuit links goed naar binnen komt en zeer beheerst afrond. Je merkt aan het spel van de bezoekers dat ze een aardige klap moeten verwerken na een 5-1 achterstand. Doordat beide teams niet meer tot scoren komen gaat men rusten met een 5-1 voorsprong voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag weet niet goed na rust te starten en moet al na 3 minuten de 5-2 incasseren. De eerste fase van de tweede helft is zeker voor de bezoekers en ADO Den Haag heeft er veel moeite mee en weet ook geen kansen te creëren en dat duurt tot aan de 15de minuut dat er weer een mogelijkheid krijgen tot scoren maar niet scherp genoeg zijn. Het spel van ADO blijft onrustig en de Graafschap weet daar goed van te profiteren en kan de stand zelf op 5-3 zetten. ADO Den Haag raakt een beetje de kluts kwijt en de bezoekers ruiken dat er wat te halen valt en brengen 2 minuten later de stand terug tot 5-4. Maar ADO zal ADO niet zijn als men ook nog kansen kunnen benutten en dat gebeurd dan ook in uit een hoekschop van Raydrian Cornelia weet Fabiano Rust de 6-4 te maken. Voor de toeschouwers is dit zeker een zeer aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De laatste fase van de wedstrijd moet ADO Den Haag er voor zorgen dat de schade niet groter wordt dan de 4 die er nu al tegen hebben gehad. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd vallen er geen doelpunten meer en weet ADO ook de 2de wedstrijd te winnen.

Volgende week is er wederom een thuis wedstrijd en wel tegen Roda JC.