Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Voor ADO Den Haag o19 stond er zoals elk seizoen wegens interlands aan het begin van de competitie een midweekse wedstrijd op het programma. Ditmaal moest men een uitwedstrijd spelen tegen NAC Breda. Waar het trainersduo Grunholz/ Roerade van te voren al bang voor was en in de bespreking het team gewaarschuwd had bleek dit toch tegen dovenmansoren gezegd te zijn. Want na 21 minuten spelen was NAC twee keer voor de goal van ADO Den Haag geweest en stond er een 2-0 tussenstand op het bord. Niet dat de Hagenezen slecht speelden maar op beslissende momenten een gebrek aan scherpte in de duels . In het verdere verloop van de eerste helft veranderde er niets meer aan de stand hoewel ADO Den Haag een paar goede mogelijkheden kreeg . 

In de rust brengen de trainers twee verse krachten en dit lijkt succes te hebben want binnen drie minuten is het Hugo Botermans, die na goed doorzetten van Evan Rottier en dito voorzet van Yahya Boussakou voor de 2-1 zorgt. Echter, bijna gelijk na de aftrap brengt NAC de stand weer op 3-1 al gaat hier een duidelijke overtreding van de spits aan vooraf die het arbitrale trio helaas ontgaat. Toch komt ADO Den Haag binnen het uur weer terug in de wedstrijd. Het is Yahya Boussakou die een lange bal oppikt en deze op juiste waarde weet in te schatten 3-2. De Hagenezen blijken hardleers want binnen twee minuten weten ze weer een tegengoal te incasseren. Als het dan na ruim zeventig minuten uit een vrije trap ook nog 5-2 wordt is de wedstrijd gespeeld. Wel weet Lucas Leverland de stand na een goed genomen vrije trap van Amin Essabri een wat draaglijker aanzien te geven 5-3 , welke tevens de eindstand is.

Zaterdag staat voor ADO Den Haag o19 de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma en moeten ze weer vol aan de bak om nog in de race voor de kampioenspoule te blijven.

Opstelling ; Timon Fikkert ; Timo de Vreede (55e Amin Essabri ) ; Jean Fritz Boom ; Cas van Altena (58e Dante Roethof ) ; Lucas Leverland ; Rabbi Mwenda (46e Magid Suleiman ) ; Nino Vittali (46e Evan Rottier ) ; Lorenzo van Kleef ; Bram Wennekers ; Hugo Botermans (72e Kai Verbeek ) ; Yahya Boussakou 

Deel dit item