ADO Den Haag O19 heeft vandaag een ietwat geflatteerde nederlaag geleden tegen PSV O19. In de eerste helft waren de Eindhovenaren duidelijk de bovenliggende partij. ADO Den Haag had moeite om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Het was dan ook niet vreemd dat PSV na een half uur de leiding nam. Vlak daarna kreeg ADO Den Haag eigenlijk zijn eerste mogelijkheid van de eerste helft maar Hugo Botermans kon zijn voet niet tegen de voorzet van Nino Vittali aanzetten. Nog geen minuut later hadden de Hagenezen geluk dat een schot van PSV boven op de lat belande. Zodoende breekt de rust aan met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft laat een heel ander ADO Den Haag zien, er wordt met lef en veel meer overtuiging gespeeld. PSV wordt dan ook achteruit gedrukt en het levert ADO Den Haag een serie hoekschoppen maar nog geen echte grote kansen op. Na een klein uur spelen weet de ploeg uit Eindhoven de score uit te breiden door in de tegenaanval toe te slaan 0-2. De Hagenezen geven zich zeker nog niet gewonnen en als Yahya Boussakou, goed de vrije ruimte wordt ingestuurd door Evan Rottier, knap voor 1-2 zorgt gloort er weer hoop op een beter resultaat. ADO Den Haag blijft dan ook hartstochtelijk de aanval zoeken maar weet niet echt tot grote mogelijkheden te komen. In de laatste tien minuten wordt getracht met het inbrengen van een extra spits voor een verdediger de gelijkmaker te forceren maar het is PSV wat in de omschakeling toeslaat en de stand op 1-3 brengt. In de laatste minuut van de wedstrijd wordt de eindstand zelfs nog op 1-4 bepaald.

ADO Den Haag zal nu de aankomende wedstrijden vol aan de bak moeten om nog aanspraak te kunnen maken op de kampioenspoule te beginnen volgende week met de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Opstelling: Youri Schoonderwaldt, Dante Roethof, Timo de Vreede (81e Anthony Roeg), Cas van Altena (63e Magid Suleiman), Lucas Leverland, Lorenzo van Kleef (59e Kai Verbeek), Nino Vittali (46e Daan Hartemink), Evan Rottier, Bram Wennekers (62e Amin Essabri), Hugo Botermans, Yahya Boussakou