Vandaag stond er wederom een lange busrit op het programma voor ADO Den Haag O13, namelijk de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van medekoploper sc Heerenveen. De tijd in de bus werd effectief ingevuld door de staf. Onderweg hadden meerdere spelers individuele gesprekjes en keken zij beelden terug. Ook sommige spelers trainde hun brein(reactie en focus) via een daarvoor ontwikkelde game op de Ipad. ADO Den Haag trapte af op sportcomplex Scoatterwald. Dat de ploegen evenveel punten hadden en aan elkaar gewaagd waren, bleek al na enkele minuten spelen. ADO Den Haag begon scherp en vol overtuiging aan het duel en was niet van plan om zonder de drie punten naar Den Haag af te reizen. Er was veel strijd en beide ploegen gunde elkaar in de begin fase weinig rust om tot een goede aanval te komen. Het gevolg was dat het spel op en neer golfde. De eerste echte kans was voor de thuisploeg, maar een goed oplettende en meevoetballende doelman Sem Eekhout voorkwam een eerste doelpunt voor SC Heerenveen. ADO Den Haag kreeg vervolgens het betere van het spel en zette SC Heerenveen onder druk. Dit resulteerde ook in de openingstreffer van Thijmen de Jong, 0-1. Nota bene vanuit een vrije trap van SC Heerenveen op de helft van ADO Den Haag onderschepte Zepiqueno Redmond de bal en via snel dieptespel en slechts 3 passes was Thijmen de Jong het eindstation en plaatste de bal in de hoek van de goal. Na het doelpunt ging SC Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel dan ook een paar minuten voor de rust. Een fraaie aanval van SC Heerenveen belande uiteindelijk achter de goed keepende Sem Eekhout. De resterende tijd tot de rust had ADO Den Haag het even lastig met de toenemende druk van SC Heerenveen en had moeite de vrije man te vinden.

De tweede helft stuurde trainer Martijn den Haan een ander ADO Den Haag de wei in en veranderde het spelbeeld. SC Heerenveen werd vanaf het fluitsignaal direct onder druk gezet. De duels op het middenveld werden gewonnen en er kwam meer rust in het spel van ADO Den Haag. ADO Den Haag voerde de druk op de verdediging van sc Heerenveen op en de thuisploeg had hier zichtbaar moeite mee. SC Heerenveen kwam nauwelijks over de middenlijn en een doelpunt voor ADO Den Haag kon dus ook niet uitblijven. Na een prima aanval over de rechterkant, via Yiandro Raap, werd Zepiqueno Redmond aangespeeld, die zich vervolgens goed wegdraaide richting de goal. De verdediging deed alles om hem te stoppen, maar de Haagsche spits bleek te sterk en schoot de dikverdiende 1-2 tegen het net. Na de 1-2 kwam ADO Den Haag niet meer in de problemen. Een prima teamprestatie en een dikverdiende overwinning. Volgende week kan ADO Den Haag deze lijn door trekken, dan speelt het wederom een uitwedstrijd, de tegenstander is dan NAC Breda O13.