ADO Den Haag mocht in de 5de wedstrijd van dit seizoen aantreden tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. De ploeg van trainer Mark Schuur had wat goed te maken, aangezien de laatste 3 wedstrijden allen verloren gingen. Het was een hele belangrijke wedstrijd omdat FC Volendam 3 punten minder had dan ADO Den Haag. Gelijk vanaf minuut 1 lieten de spelers zien wat er vandaag op het spel staat. Dit resulteerde in de tweede minuut direct tot de 0-1. Calvin Furtado ronde, na een prachtige combinatie af. Nu was het zaak om niet achteruit te gaan lopen maar gewoon lekker het balletje te laten gaan. FC Volendam zakte ver terug op eigen helft en probeerde er met de snelle voorhoede spelers uit te komen. Dit resulteerde al snel tot de 1-1. Na een klutsbal in de achterhoede van ADO Den Haag reageerde FC Volendam heel attent op de 2de bal. Deze speler schoot de bal feilloos in het net. Dit was erg jammer aangezien ADO Den Haag prima begon aan de wedstrijd. Gelukkig ging ADO Den Haag door met hetgeen waar ze mee bezig waren. Iedereen was telkens in beweging, er waren veel positie wisselingen en er werd hard gestreden. Mede doordat er veel positiewisselingen waren wist FC Volendam niet waar ze het moesten zoeken. In de 9de minuut resulteerde dit in de 1-2. Jordan Gout ronde een ingestudeerde spelsituatie uitstekend af. Doordat ADO Den Haag de 1-2 maakte ontstond er bij FC Volendam wat frustratie. Daarom was het zaak om als ADO Den Haag zijnde niet de duels op te zoeken maar de bal lekker het werk te laten doen. In de 20ste minuut mocht Calvin Gustina voor de 1-3 aantekenen. Dit was dik en dik verdiend omdat de ploeg door was gegaan met ‘goed’ voetballen. Telkens was de ploeg van trainer Mark Schuur attent om bij balbezit te zorgen dat de restverdediging goed stond. Net voordat de scheidsrechter van dienst wilde affluiten voor het rustsignaal scoorde wederom Calvin Furtado een doelpunt. Hierdoor was een comfortabele 1-4 ruststand bereikt.

In de rust hield de staf van ADO Den Haag O15 de mannen scherp. Alles kwam er precies uit van wat iedereen voor ogen had. Een wedstrijd duurt alleen geen 35, maar 70 minuten. Het is nu erg belangrijk om door te gaan met hetgeen waar ze de 1ste helft mee bezig waren. De 2de helft begon voortvarend, wat direct resulteerde in een doelpunt voor ADO Den Haag. In de 39ste minuut ronde Calvin Furtado een goed lopende aanval af. Dit betekende dat het zijn derde doelpunt was van de middag, een hattrick dus. Helaas was de tweede helft van iets minder niveau als de eerste. De spelers werden slordiger in hun passing, wat resulteerde in een paar goede kansen voor FC Volendam. Er mag ook een compliment gemaakt worden naar de goalie van ADO Den Haag. Bas Tanis heeft er voor gezorgd dat ADO Den Haag in de tweede helft geen doelpunt meer tegen kreeg. ADO Den Haag creëerde in de 2de helft niet super veel noemenswaardige kansen meer. Desondanks een prima prestatie om met een 1-5 overwinning het Kras Stadion te Volendam te verlaten.

Door deze overwinning komt ADO Den Haag dichter bij de ploegen in de top van deze competitie. Volgende week mag ADO Den Haag het opnemen tegen de gasten uit Eindhoven, PSV O15 is dan de tegenstander. Om 10:30 uur wordt er dan op jeugdcomplex de Aftrap afgetrapt.