Op een zonovergoten Sportpark Paradijs in Breda speelde ADO Den Haag O13 wederom een belangrijke wedstrijd tegen medekoploper NAC. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de stand op de ranglijst. Met beide 12 punten uit 5 wedstrijden beloofde het een spectaculaire en spannende wedstrijd te worden. Dat bleek al na het eerste fluitsignaal. ADO begon scherp en agressief en zette NAC direct onder druk. NAC kon niet rustig opbouwen en hanteerde veel de lange bal op de snelle spitsen. ADO Den Haag was in de beginfase de bovenliggende partij en creëerde een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van de keeper van NAC. De beide buitenspelers Dan Schallenberg en Giovanny Jesus de Pina werden veelvuldig gevonden en zorgde voor goede voorzetten en dreiging. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van NAC af. Toch werd het eerste doelpunt gescoord door de thuisploeg. Vanuit een counter kwam NAC voor de eerste keer in het zestienmetergebied van ADO Den Haag en het duel wat daaruit voortkwam werd beoordeeld door de scheidsrechter als een overtreding, de bal werd op de stip gelegd. De penalty werd goed binnen geschoten en NAC nam een 1-0 voorsprong. Nog geen 2 minuten daarna werd de bal wederom op de stip gelegd, vanwege duwen bij de eerste paal. Weer faalde de spits van NAC niet en schoot de 2-0 binnen. Een compleet scheve verhouding van het spelbeeld. Echter ADO Den Haag toonde veerkracht en bleef het goede spel voortzetten en ging door waar het gebleven was namelijk; NAC continue onder druk zetten, om vervolgens in de omschakeling de vrije man te vinden en kansen te creëren. Kort na de 2-0 kreeg ADO Den Haag de kans om er 2-1 van te maken via een strafschop, de derde van de wedstrijd binnen 16 minuten. Deze elf-meter-trap was echter in het voordeel van ADO Den Haag. Figo de Voogd schoot de bal hard en met veel vertrouwen in de bovenhoek en liet de keeper van NAC kansloos. ADO Den Haag voerde het tempo op en kwam op een verdiende 2-2 na een vlotlopende aanval over de rechterkant. Giovanny Jesus de Pina speelde zijn directe tegenstander uit en legde de bal terug op de inkomende Zepiqueno Redmond. Die twijfelde niet en bracht de stand op gelijke hoogte. Maar ADO Den Haag was nog niet tevreden en ging op zoek naar de verdiende voorsprong. Die kwam er ook door een prima doelpunt van middenvelder Maikey Houwaert die de 2-3 op het scorebord bracht. In de rust complimenteerde trainer Martijn den Haan het team voor hun mentale weerbaarheid en het geloof in elkaar.

De tweede helft kwamen er verse krachten in het elftal van ADO Den Haag en zij vulde het Haagsche spel goed aan. Al snel was daar de 2-4 voorsprong. Nota bene vanuit een corner in het voordeel van NAC, schakelde ADO Den Haag snel om en werd Giovanny Jesus de Pina de diepte ingestuurd. Meerdere spelers sprinten vervolgens mee, waardoor Giovanny Jesus de Pina meerdere keuzes voor de goal had. Hij behield het overzicht en vond via snel samenspel Zepiqueno Redmond die de bal op zijn beurt afleverde aan de maker van de 2-4, Figo de Voogd. ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij en heerste op het middenveld. De vrije man werd regelmatig gevonden en het spel werd goed verlegd. Het vijfde doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Keeper Caleb Kramer zag Thijmen de Jong de diepte inlopen, deze verwerkte de bal goed richting Zepiqueno Redmond, die prima diagonaal binnenschoot (2-5). ADO Den Haag liet zich in de laatste fase toch nog een keer verassen door een verkeerd ingeschatte lange bal. Anthony Hesseling trok aan de rem, net voor het eigen zestien meter gebied, met als gevolg een directe vrije trap voor NAC. De vrije trap werd mooi ingeschoten, 3-5. NAC ging nog opportunistischer spelen, waardoor ADO Den Haag het in de laatste minuten nog even lastig had. Echt in de problemen kwam ADO Den Haag niet meer, mede door scherp te verdedigen en goed keeperswerk.

Eindstand: 3-5. Een goede overwinning met prima veldspel. Volgende week kunnen de mannen van trainer Martijn den Haan om 12.30 uur de stijgende lijn doortrekken tegen Go Ahead Eagels O13 op de Aftrap in Den Haag.