Afgelopen weekend stond het team van het trainers duo Hoogendorp/Koswal voor de lastige klus om na het teleurstellende resultaat van vorige week wel de 3 punten mee te nemen naar de Hofstad. Met een uitgedunde selectie door blessures en ziekte trokken de Hagenezen richting Alphen a/d Rijn om het te gaan opnemen tegen Alphense Boys.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat ADO Den Haag de wedstrijd zou moeten maken. Alphense boys werd ver terug gedrongen op de eigen helft en probeerde de ADO Den Haag verdedigers te verrassen in de counter. Maar de laatste linie was in de eerste helft de situaties ieder keer de baas. ADO Den Haag had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Maar er waren toch een aantal mogelijkheden voor Evan Rottier en Sam Zeeman. Helaas konden deze niet doeltreffend worden afgerond. In de 34e minuut werd Evan Rottier binnen de beruchte lijn onreglementair verdedigd en kreeg een strafschop toegewezen. Evan Rottier ging zelf achter de bal staan en faalde niet oog in oog met de doelman. Zo gingen beide ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.

Vlak na rust was ADO Den Haag dichtbij de verdubbeling van de score maar de inzetten van Evan Rottier en Jay Huis vinden geen doel. Er lijkt weinig aan de hand ondanks de kleine marge heeft ADO Den Haag de controle over de wedstrijd. Hier komt enigszins verandering als ADO Den Haag halverwege met 10 man komt te staan na een rode kaart van Finn van Breemen. Alphense Boys krijgt enige hoop met een man meer dat er iets te behalen valt. Met lange ballen probeert het de aanvallers te bereiken. Maar de laatste linie geeft geen kik en blijft alle situaties meester. Vlak voor het laatste fluitsignaal komt ADO Den Haag in een snelle omschakeling met Faissal Zefri, Evan Rottier en Jesse Spaans het dichtstbij de 0-2 maar de inzet van Jesse Spaans wordt op de doellijn gered. Zo eindigt de wedstrijd in een 0-1 overwinning.

Woensdag 17 oktober gaan de jonge ooievaars richting Nijmegen om het daar in het kader van de beker te gaan opnemen tegen NEC. Aanvang voor deze midweeks wedstrijd is 18.30u. Zaterdag 20 oktober komen de leeftijd genoten van Almere richting het Haagse. Deze wedstrijd begint om 15.00u

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Finn van Breemen, Jay Huis(64e Dave Star), Atilla Agirman(53e Faissal Zefri), Evan Rottier, Jesse Spaans, Danyel Sikkens(41e Samir Bouchattaui)