ADO Den Haag O17 moest midweeks aantreden in Nijmegen voor het bekerduel tegen NEC. Een mooie test voor de jonge ooievaars om te kijken hoe het team er voor staat tegen het in de eredivisie uitkomende leeftijd genoten. Het team van trainer Hoogendorp was voor deze gelegenheid uitgebreid met 3 spelers uit de O16.
ADO Den Haag begint goed aan de wedstrijd en probeert NEC te verrassen in de snelle omschakeling. Dit resulteert in de eerste 10 minuten in een aantal mogelijkheden voor Jesse Spaans en Jay Huis. Maar tot score komt het voor als nog niet. ADO Den Haag komt toch op een 0-1 voorsprong als Evan Rottier de bal veroverd en de in de diepte lopende Jay Huis aanspeelt. De voorzet van Jay Huis komt uiteindelijk, na een slim overstapje van Jesse Spaans, bij Samir Bouchauttaui die vervolgens binnen weet te schieten. In het eerste half uur is ADO Den Haag de betere en weet ADO Den Haag na een snelle omschakeling gevaar te stichten in de verdediging van de Nijmegenaren zonder echt uitgespeelde kansen.
Na dit half uur kantelt de wedstrijd en komt NEC eerst met een aantal schoten uit de 2e lijn dichter bij het ADO Den Haag doel. Maar deze leveren nog geen gevaar op voor doelman David van de Riet. Op slag van de rust komt NEC op gelijke hoogte nadat een vrije trap recht voor de goal door het muurtje achter doelman David van de Riet verdwijnt. In de extra tijd leek NEC zelfs op een voorsprong te komen maar de verdwaalde voorzet eindigde uiteindelijk op de paal. Zodat er met een 1-1 staan op het scorebord gerust werd.

De tweede helft hadden de Nijmegenaren duidelijk overwicht en dat werd in de eerste 15 minuten van de tweede helft ook uitgedrukt met 2 goals. ADO Den Haag probeert nog wel een aansluiting te maken maar komt mede door het tempo verschil daar niet aan toe. Halverwege de tweede helft wordt, na de mooiste goal van de avond, aan alle illusie een einde gemaakt als de Nijmegenaren de 4-1 aanteken. Uiteindelijk trekken de jonge ooievaars met een 4-1 nederlaag aan het kortste eind. Zaterdag komt Almere City naar Den Haag voor het vervolg in de competitie en kunnen de jonge ooievaars zicht verder gaan richten op de competitie. Aanvang 15.00u op de Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag: David van de Riet, Thomas van Haaften(67e Emre Ates), Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Dave Star(65e Steyn Wijsman), Finn van Breemen(50e Faissal Zefri), Jay Huis, Atilla Agirman, Evan Rottier, Jesse Spaans(67e Tino Dimitrijevic), Samir Bouchauttaui(50e Danyel Sikkens)