Vandaag kreeg ADO Den Haag O19 in het zonnetje FC Utrecht O19 op bezoek. Voor beide teams een wedstrijd van belang om voor de kampioenspoule in de race te blijven. ADO Den Haag heeft in het begin van de wedstrijd duidelijk een overwicht maar zonder echt tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Na 18 minuten wordt Yahya Boussakou binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en krijgen de Hagenezen een strafschop die door hemzelf wordt benut 1-0. Lang kan de ploeg van het trainersduo Grunholz / Roerade niet van de voorsprong genieten, nadat eerst Hugo Botermans zijn kopbal niet genoeg vaart kan meegeven mag de ploeg uit de Domstad na 24 minuten aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien en deze wordt mooi in de bovenhoek gekruld zodat de stand weer in evenwicht is 1-1. Toch komt ADO Den Haag weer snel op voorsprong. Het is Hugo Botermans die vrijgespeeld is door Timo de Vreede die na 27 minuten de trekker weet over de halen en zo de stand op 2-1 te brengt. In het vervolg van de eerste helft heeft ADO Den Haag nog twee mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar beide malen is de doelman een sta in de weg. Ook FC Utrecht heeft nog een grote mogelijkheid maar het is Jean Fritz Boom die met een uiterste inspanning het schot weet te blokken. Zodoende gaan de ploegen met een 2-1 tussenstand rusten.

Na de rust is het FC Utrecht dat gelijk het initiatief naar zich toe trekt en dit eigenlijk de hele tweede helft zal behouden. De Hagenezen moeten zich beperken tot verdedigen en loeren op de tegenaanval. Na 54 minuten is er zo een mogelijkheid maar de voorzet van Hugo Botermans op Yahya Boussakou is net te scherp. Toch weet ADO Den Haag de score uit te breiden want na 61 minuten spelen weet Yahya Boussakou in de opbouw de bal te onderscheppen en alleen voor de keeper maakt hij het zeer koelbloedig zijn tweede van de middag en de 3-1. Het is de ploeg uit de Domstad die in het resterende deel van het duel nog wel aandringt maar de verdediging van ADO Den Haag geeft geen krimp maar weten zelf ook niet meer tot echte uitgespeelde kansen te komen zodat de wedstrijd eindigt in een zeer belangrijke 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd dan wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord O19 .

Opstelling ADO Den Haag: Timon Fikkert, Timo de Vreede (86e min Ousmane Barry ), Jean Fritz Boom, Cas van Altena, Lucas Leverland, Lorenzo van Kleef, Rabbi Mwenda (88e min Kai Verbeek), Amin Essabri (82e min Daan Hartemink), Bram Wennekers (88e min Niels Ens), Hugo Botermans (76e min Dante Roethof), Yahya Boussakou