Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vandaag stond er een echte kraker op het programma in de eredivisie O13 tussen de koploper ADO Den Haag en nummer 2 Vitesse. In punten stonden beide ploegen gelijk en het eerste treffen in Den Haag was beslist in het voordeel van Vitesse (0-1). ADO Den Haag was dus gebrand op sportieve revanche. Alle ingrediënten voor een echte topper waren aanwezig. Het beloofde een mooi gevecht om de nummer 1 positie. Twee teams die volop voor de winst gingen, veel supporters, spanning, fouten, mooie aanvallen en combinaties, strijd, inzet, doelpunt, euforie en teleurstelling. 
Na het eerste fluitsignaal begon ADO agressief en vol passie. Vitesse werd gelijk onder druk gezet en had daar zichtbaar moeite mee. Het middenveld was in handen van de bezoekers. De eerste fase was ADO Den Haag dan ook zichtbaar de betere ploeg. Dominant aan de bal en na balverlies direct weer druk op de Arnhemse leeftijdsgenoten. Dit resulteerde ook in een mogelijkheid voor Irfan Karijowidjojo die zijn schot gekeerd zag worden. Vitesse was gewaarschuwd, want kort daarna kreeg ADO Den Haag de tweede mogelijkheid om de score te openen. Via een ingooi vanaf rechts belandde de bal bij Zepiqueno Redmond die na een goede individuele actie de bal breed legde op de inkomende Maikey Houwaert. Helaas trof dit schot geen doel. Vitesse loerde vervolgens op de counter via hun snelle spitsen, maar werd in deze beginfase niet of nauwelijks gevaarlijk. Zepiqueno Redmond kreeg nog wel een kans om ADO op voorsprong te zetten, maar ook deze bal belande niet in het doel van Vitesse. Toch kwam ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong. De afgelopen week had de groep getraind op het nemen van verschillende corners. Dit wierp zijn vruchten af, want werd de eerste kort genomen corner nog gestopt door de keeper, de tweede variant trof wel doel. Jayden Tammes zorgde voor de verdiende voorsprong door de bal in het 16-meter gebied snoeihard in het doel te schieten! Na het doelpunt ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker en had ADO Den Haag meer moeite om het spel te maken. De beste kans voor Vitesse kwam voort uit een gegeven vrije trap net buiten het 16-meter gebied, maar Sem Eekhout tikte de bal (goede redding) net over de lat. Uit de corner die daarop volgde kreeg de thuisploeg via de kluts nog een mogelijkheid, maar het schot werd gekeerd op de doellijn. ADO Den Haag kreeg echter nog enkele mogelijkheden via goed uitgevoerde counters maar beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-1 ruststand.

De tweede helft begon waar de eerste was geëindigd: een brutaal ADO Den Haag en Vitesse op zoek naar de gelijkmaker. Het spelbeeld veranderde niet en beide ploegen kregen mogelijkheden. Voor de neutrale toeschouwer was het spannend en genieten. Na 5 minuten spelen kreeg Vitesse de kans op 1-1. Na een vlot lopende aanval en een prima afstandsschot werd de bal gekeerd voor de doellijn door Ty Shaun Gonter en bleef het 0-1. Uit de counter die daarop volgde kreeg ADO Den Haag de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Zepiqueno Redmond stoomde vanaf de middenlijn met de bal aan zijn voet richting het doel van Vitesse, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door de keeper. Kort daarna moest ADO Den Haag verder met 10 man na een discutabele rode kaart. Vitesse ging optimistischer spelen en er kwamen verse krachten (spitsen) in het veld om de gelijkmaker te forceren. Trainer Martijn den Haan wisselde vervolgens ook en paste de organisatie iets aan. Dit pakte goed uit voor de Haagsche ploeg. ADO Den Haag knokte voor elke bal, bleef goed vooruit voetballen en was met vlagen zelfs de betere ploeg met een man minder. Het Haagsche collectief bleef overeind en kreeg zelfs nog mogelijkheden voor 0-2. (via Zepiqueno, Giovanni en Figo). Uiteindelijk maakte de scheidsrechter, na bijna 6 minuten extra tijd, een eind aan deze kraker. Na zijn fluitsignaal was er een terechte ontlading bij spelers, staf en meegereisde supporters. Een dikverdiende overwinning (met een man minder) en trotse koploper van de eredivisie O13.

Deel dit item