Op een prachtige, frisse zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag O13 een belangrijke wedstrijd tegen FC Groningen O13. Bij winst of gelijkspel zou de ploeg van trainer Martijn den Haan promoveren naar de Eredivisie Hoog en na de winterstop mee mogen strijden om het kampioenschap van Nederland.

Vooraf had trainer Martijn den Haan vooral benadrukt om de focus niet te leggen op de promotie, maar vooral te genieten en er in alle opzichten een mooie dag van te maken.

Promotiewedstrijden zijn vaak niet de beste wedstrijden. De wedstrijd van vandaag vormde hierop geen uitzondering. Dat FC Groningen een goed voetballende ploeg was, bleek uit de eerste wedstrijd waar ADO DH met een benauwde 1-2 overwinning huiswaarts keerde. Om 12.30 uur betraden beide ploegen, onder groen/gele rook het veld.

Na het fluitsignaal zocht ADO DH gelijk de aanval en zette de tegenstander vroeg onder druk. Het eerste gevaar kwam echter van de bezoekers, maar keeper Sem Eekhout reageerde attent. Kort daarna was het ADO DH dat via Irfan Karijowidjojo de eerste kans kreeg. Na een goede individuele actie zag hij zijn schot naast het doel gaan. ADO DH probeerde door veel passie, durf en druk naar voren FC Groningen met de rug tegen de muur te zetten, maar was bij tijd en wijlen ongelukkig in de passing. De bezoekers kwamen via verzorgd voetbal en gevaarlijke counters regelmatig voor het doel van Sem Eekhout.  Toch was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg om de leiding te nemen. Uit een vrije trap op eigen helft werd Zepiqueno Redmond de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met de keeper te staan. Helaas lukte het hem niet om de keeper te omspelen, maar de bezoekers waren gewaarschuwd. De 1-0 kwam even later wel op het scorebord. Uit een pass van Ty-Shaun van Gonter omspeelde Zepiqueno Redmond de Groningse keeper en schoot binnen. Na de bevrijdende 1-0 ging ADO DH op zoek naar de 2-0. FC Groningen bleef echter gevaarlijk en kreeg 5 minuten voor de rust de kans op 1-1. De spits van de bezoekers faalde door een prima redding van keeper Sem Eekhout, die ervoor zorgde dat beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 1-0 ruststand.

Na enkele tactische wijzigen en wissels nam ADO DH ook in de tweede helft het initiatief. Gelijk na de eerste minuut gaf de ingevallen Thijmen de Jong een prima steekbal op Zepiqueno Redmond, maar een tweede treffer bleef (nog) uit. Toch kwam de verwachte 2-0 op het scorebord. Uit een snel genomen vrije trap werd Dan Schallenberg de diepte ingestuurd. Hij gaf de bal voor op de meegelopen Irfan Karijowidjojo en die zorgde voor de bevrijdende 2-0. Thijmen de Jong zorgde kort daarna voor 3-0 door de weggeslagen bal van de keeper in het lege doel te schieten. Na de 3-0 was er toch geen sprake van rustig de wedstrijd uit spelen. Het spel van ADO DH werd onnauwkeurig en slordig. FC Groningen kon zich daardoor weer terug in de wedstrijd knokken en maakte vrij snel na de laatste Haagsche goal, de 3-1. De counters en het spel van de noorderlingen bleven gevaarlijk. Met nog 4 minuten op de klok maakte Zepiqueno Redmond aan alle onzekerheid een eind door zijn tweede doelpunt te scoren na aangeven van Kaj Tops. Wederom omspeelde hij de keeper en bracht de stand op 4-1. FC Groningen maakte vlak voor tijd nog de 4-2, maar dit was slechts voor de statistieken. Het laatste wapenfeit was van Kaj Tops, maar hij zag zijn geplaatste schot naast het doel verdwijnen. Na het laatste fluitsignaal was er ontlading en vreugde bij spelers, staf en toeschouwers: ADO Den Haag promoveert naar de Eredivisie Hoog! Een zeer verdiende beloning.

Op het veld werden spelers en staf letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet met bloemen en de felicitaties van HJO Frans Danen, Hoofd Scout Ron Kenter en de manager van de jeugdopleiding Falco van den Eijnden. Kortom: ADO Den Haag O13 kan terugkijken op een mooie dag!