Op zaterdagochtend om 10:30 uur moest ADO Den Haag O15 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar. ADO Den Haag was gebrand om de flinke nederlaag van vorige week recht te zetten. AZ is een ploeg die 1 plek boven ADO staat maar wel over heel veel kwaliteit beschikt. Het was voor de ‘Hagenezen’ zaak om hier een enorme dosis strijd tegenover te zetten. In de wedstrijdbespreking voorafgaand aan de wedstrijd werd er besproken op welke manier ADO, AZ wilde gaan bestrijden. Hoofdtrainer Mark Schuur had ervoor gekozen om AZ het spel te laten maken en door middel van vlijmscherpe counters eruit te komen. Het was daarbij de bedoeling dat er erg gedisciplineerd gespeeld moest gaan worden en ADO zich niet moet laten lokken, dus in de organisatie blijven spelen. Daarbij is het belangrijk dat er in teambelang wordt gedacht en er dus hard gewerkt moest worden. Zoals verwacht was het AZ die de bal had. De eerste 10 minuten van deze wedstrijd kabbelde een beetje voort zonder dat één van beiden ploegen kansen creëerde. ADO speelde goed georganiseerd en liet AZ het spel maken. Op sommige momenten kwam ADO Den Haag tot een uitval, waaronder in de 4de minuut waarbij er gebruik gemaakt van de snelheid van Calvin Gustina. Laatstgenoemde kwam helaas niet tot een kans. Wel kwam hij in de 10de minuut tot een kans. Van een meter of 23 schoot hij over de goal van de AZ doelman. In de 16de minuut kreeg AZ een hoekschop toegekend. De nummer 8 van AZ torende boven de spelers van ADO uit en kopte de bal op het doel. De bal werd van de lijn gehaald door een speler van ADO Den Haag die goed bij de 2de paal stond opgesteld. AZ werd steeds gevaarlijker en ging ook meer kansen creëren. In de 22ste minuut werd er een goede aanval opgezet, waarbij iedereen dacht dat AZ de 0-1 zou scoren. Dit bleek niet het geval te zijn want er werd gevlagd door de assistent-scheidsrechter, waardoor het doelpunt niet door ging. De nummer 11 van AZ was de gevaarlijkste man aan AZ zijde. Dit was een hele snelle buitenspeler die telkens de ruimte achter de verdediging opzocht. In de 26ste minuut was hij de rechtsback van ADO Den Haag te snel af en werd in de diepte gestuurd. Doelman Bas Tanis hield ADO in leven en pakte de bal uistekend. AZ bleef druk houden op de verdediging van ADO Den Haag. Een minuut na de grote kans van de nummer 11 van AZ, loste de nummer 6 een schot van 20 meter over het doel van de doelman van ADO Den Haag. In de 29ste minuut was het de nummer 2 van AZ die doelman Bas Tanis aan het werk zette. Wederom sloeg de doelman de bal prima uit de goal. In de 32ste minuut was er weer een uitval van ADO Den Haag waarbij Soufyan El Handoudi de bal voorlangs schoot. Dit was een speldenprikje waarin ADO Den Haag liet zien dat ze nog weldegelijk in de wedstrijd zitten. Zoals eerder aangegeven was de nummer 11 van AZ de gevaarlijkste speler die voor veel gevaar zorgde. In de 35ste minuut maakte deze speler weer gebruik van zijn snelheid. Hij zette een enorme sprint in aan de linkerkant van het veld. Hij kwam uiteindelijk niet tot een schot, maat het zag er zeker gevaarlijk uit. Een minuut later kreeg deze speler nogmaals een kans. Hij kopte de bal uit een voorzet richting het doel van ADO Den Haag. Aan ADO Den Haag zijde was iedereen zeer opgelucht dat deze bal naast het doel verdween

In de rust van deze wedstrijd werden de spelers van ADO Den Haag nog even op scherp gezet. Hoofdtrainer Mark Schuur gaf aan dat er bij fases slordig werd omgegaan met het balbezit. Daarnaast liepen sommige spelers iets te veel uit hun positie, waardoor AZ toch nog tot een opening kon komen. Het was zaak om een oplossing te bedenken om de gevaarlijke nummer 11 van AZ af te stoppen, zodat hij minder gebruik kon maken van zijn snelheid. De trainer gaf aan dat het belangrijk is dat de backs niet te hoog gaan staan, zodat er minder ruimte in de rug wordt weggegeven. Ondanks deze aanwijzingen was hij wel erg tevreden over de inzet en het vertoonde spel van zijn ploeg. In de 44ste minuut werd de ruimte goed verdedigt door doelman Bas Tanis van ADO Den Haag. Dit deed hij ook in de 47ste minuut, waarbij hij de nummer 9 van AZ van een kans afhield. In de 51ste minuut ontstond er een flink opstootje aan de zijkant van het veld. Het is niet goed dat dit gebeurd, alleen geeft het wel aan dat ADO Den Haag er echt alles aan wilde doen om in deze wedstrijd resultaat te halen. In de 55ste minuut was het Jordan Gout die van 22 meter een schot op het doel loste van AZ. Het was de eerste keer in deze wedstrijd dat de doelman van AZ een redding moest verrichten. Dit deed hij, helaas voor ADO Den Haag, zeer stijlvol. Nog geen 2 minuten later was het wederom Jordan Gout die een schot op de goal loste. In deze situatie had het beter geweest om voor een andere optie kiezen, aangezien er veel mensen van AZ voor de bal waren en ADO in een overtal aan het aanvallen was. Jordan Gout besloot anders en mikte over het doel van AZ. In de 66ste minuut besloot Mark Schuur om een hele lange centrale verdediger in te laten vallen en hem in de spits te laten spelen. Misschien kan deze speler nog wat forceren. Dit mocht niet zo zijn, aangezien de bal net niet goed viel en ADO niet meer tot uitgespeelde kansen kwam. In de 68ste minuut werd AZ nog één keer gevaarlijk. Wederom was het de nummer 11 die aan de linkerkant versnelde en de bal terug lag op de nummer 12. Gelukkig voor ADO Den Haag had deze speler net iets te veel tijd nodig en werd er geen schot op de goal gelost. Na exact 73 minuten voetbal floot de goed leidende scheidsrechter Oolders af voor het eindsignaal en hield ADO Den Haag dus een punt over aan deze wedstrijd.

Aankomende zaterdag speelt de O15 van ADO Den Haag wederom een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Dit is een wedstrijd die gewonnen moet worden. Deze wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 10:15 uur in het Cars Jeans Stadion.