ADO Den Haag O.15 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd, die gespeeld werd in het Cars Jeans stadion een onverdiende nederlaag geleden tegen FC Volendam. De wedstrijd begon van beide kanten uiterst matig. FC Volendam speelde weer met het van hun bekende recept, lange ballen op de 2 spitsen en dan maar hopen dat de bal een keer goed valt. ADO Den Haag had moeite om het spel te maken en kwam hierdoor niet echt lekker in de wedstrijd. Het duurde tot de 23e minuut voordat ADO Den Haag zijn eerste echte goede aanval kon opzetten wat dan ook gelijk resulteerde in de 1-0 voorsprong. Calvin da Veiga Furtado schoot knap zijn tiende competitietreffer van het seizoen binnen. Met een 1-0 voorsprong gingen beide ploegen de rust in. Trainer Mark Schuur bracht na de rust Ebi Broug in het veld voor Rick de Groot, om wat meer fysieke kracht te krijgen op het middenveld.
Maar ook in de 2e helft bleef het spel aan ADO Den Haag zijde onrustig en van die gelegenheid maakte FC Volendam gebruik om in de 40e minuut op gelijke hoogte te komen, Lequincio Zeefuik scoorde de 1-1. Na de 1-1 ging ADO Den Haag weer op zoek naar de voorsprong maar had het geluk vandaag niet aan zijn zijde. In de 44e minuut moest doelman Bas Tanis geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Guus Dicke. Het optreden van Guus Dicke duurde slechts 19 minuten, bij een lange bal van FC Volendam kwam hij in botsing met een speler van FC Volendam. De scheidsrechter beoordeelde deze actie als het neerleggen van een doorgebroken speler en stuurde Guus Dicke met rood naar de kleedkamer. Met 10 man had ADO Den Haag het beste van het spel maar kon dat niet tot uitdrukking brengen in doelpunten. De plaats onder de lat was ingenomen door veldspeler Finn Dicke en die hield zijn doel schoon tot de blessuretijd, toen FC Volendam nog tot een aanval kwam en de 1-2 scoorde. Dat het in de laatste minuut nog 1-3 werd is voor de statistiek.
De eerst volgende wedstrijd van ADO Den Haag O.15 is op zaterdag 8 december, dan wordt er thuis op De Aftrap gespeeld tegen Feyenoord.