De eerste competitie helft nadert het einde. Het moment dat de prijzen verdeeld gaan worden. ADO Den Haag heeft goede papieren om bij de eerste 4 plaatsen te eindigen. Een overwinning tegen DEM, uit Beverwijk, kon bij gunstige uitslagen elders op de velden al plaatsing bij de eerste 4 betekenen. De ploeg van trainers duo Hoogendorp/Koswal was nagenoeg compleet en fit. Alleen de langdurige geblesseerde Enock da Costa en Wail Hakil zijn nog afwezig.
Op een ijskoud sportpark in Beverwijk liet ADO Den Haag het initiatief aan de thuisploeg. Dit leidde ook tot de eerste doelpoging van DEM, maar doelman Hugo Wentges was deze situatie meester. Dit was ook gelijk het sein voor ADO Den Haag het initiatief naar zich toe gaan trekken. Dit leek na ongeveer een kwartier zich al uit te betalen in een doelpunt van Evan Rottier. Maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Hierna ontpopte zich een wedstrijd met de gemiste schoten op het doel van de Beverwijkers. Zo waren de inzetten van Evan Rottier, Jay Huis en Samir Bouchauttai niet zuiver genoeg om tot een doelpunt te leiden. Toch zal ADO Den Haag de score voor rust nog openen, maar kreeg hierbij enige hulp. In de 37e minuut wist Evan Rottier zijn eerste van de middag te maken. Zijn inzet vanaf de 11 meter stip ging feilloos tegen touwen. Op slag van rust maakte Evan Rottier zijn tweede van de middag. Na een ingestudeerde corner wist Zakaria Amallah met een kopbal de bal bij Evan Rottier te bezorgen die vervolgens wel raad wist met de bal en deze achter de doelman kon schieten. Zo ging ADO Den Haag met een 2-0 voorsprong rusten.
De 2e helft was een eenzijdige wedstrijd doordat ADO Den Haag zijn wil nog nadrukkelijker kon opleggen. De ene na de andere aanval werd opgezet maar dit leverde niet altijd het gewenste resultaat op. Evan Rottier was met zijn derde van de middag de gevierde man in de 48ste minuut na een individuele actie in de 16 meter. Schoten van Evan Rottier en Faissal Zefri gingen naast het doel. Toch was de koek niet op. Halverwege de tweede helft was het wederom Evan Rottier met de vierde treffer van de middag die het net wist te vinden. ADO Den Haag was nog niet klaar met doelpunten maken. Brayley Tweeboom, ingevallen voor Evan Rottier, zal in de laatste 10 minuten met twee doelpunten de uiteindelijke eindstand van 6-0 op het scorebord zetten.
Zo wisten de jonge ooievaars zich te belonen met een prima resultaat. Door dit resultaat bleek later op de middag dat een plaatsing bij de eerste vier een feit is. Hiermee is de doelstelling van de eerste helft van het seizoen behaald. Over twee weken gaat ADO Den Haag richting Emmen voor de laatste uitwedstrijd van dit jaar. Aanvang 14.45u.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah(61e Sam Zeeman), Dave Star, Finn van Breemen(61e Jesse Reinders), Jay Huis, Atilla Agirman(69e Jesse Spaans), Evan Rottier(69e Brayley Tweeboom), Faissal Zefri, Samir Bouchauttaui(41e Danyel Sikkens)