ADO Den Haag o19 trad vandaag aan tegen Sparta o19. De kasteelheren die hoog op de ranglijst staan en al bijna zeker van de kampioenspoule zijn namen vanaf de aftrap het initiatief. ADO Den Haag o19 kan zich in deze fase eigenlijk alleen beperken tot tegenhouden want tot redelijke aanvallen weet men niet te komen. Zeker niet als na 25 minuten Jean Fritz Boom met een rode kaart van het veld wordt gestuurd . De Hagenezen verweren zich kranig want Sparta kan niet echt tot grote scoringskansen komen en met de schoten van buiten de 16 weet doelman Youri Schoonderwaldt wel raad. Tot aan de rust blijft de brilstand dan ook in tact.

Na de thee een zelfde spelbeeld met dien verstande dat ADO Den Haag nu wel degelijk tot een aantal goede aanvallen weet te komen. Na 52 minuten is de eerste echt grote kans van de wedstrijd voor Amin Essabri, maar helaas heeft hij zijn vizier niet op scherp staan. Ook hebben de Hagenezen pech dat een kwartier voor tijd een kopbal van Bram Wennekers boven op de lat beland. In de 82e minuut komt ADO Den Haag dan toch op een 1-0 voorsprong als Hugo Botermans na een schitterende individuele actie de score weet te openen. Vervolgens is het eerst nog Youri Schoonderwaldt die in de 86e minuut met een geweldige save zijn doel weet schoon te houden, in de eerste minuut van blessuretijd komen de kasteelheren toch op gelijke hoogte. Een vrije trap rond de zestienmeter wordt bij de tweede paal terug gekopt en daarna vrij ingekopt 1-1. In de ruim bemeten extra tijd komt er hierna geen verandering meer in de stand zodat de wedstrijd in 1-1 eindigt. Voor ADO Den Haag zuur omdat de gelijkmaker zo laat valt , maar over het geheel gezien wel verdiend. Toch verdiend de Haagsche ploeg een compliment voor de wijze waarop de ploeg gestreden heeft met ruim een uur lang met 10 man. Als de laatste 3 wedstrijden met deze beleving en passie wordt gespeeld is een plaats in de kampioenspoule zeker nog mogelijk.

Opstelling ; Youri Schoonderwaldt ; Timo de Vreede (Carlo de Gelder ) ; Jean Fritz Boom ; Cas van Altena ; Lucas Leverland ; Lorenzo van Kleef ; Nino Vittali (81e Quincy Does ); Bram Wennekers ; Amin Essabri (64e Rabbi Mwenda ) ; Hugo Botermans ; Yahya Boussakou ;