Vandaag stond er wederom een mooie wedstrijd op het programma. Lijstaanvoerder ADO Den Haag O13 speelde tegen de nummer 3, Sc Heerenveen. Dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden, bewees de 1-2 uitslag uit de eerste wedstrijd in Friesland. De bezoekers waren gemotiveerd om in Den Haag een goed resultaat te halen. Kortom: het beloofde een spannende wedstrijd te worden met twee ploegen die wilden voetballen en voor de winst gingen. Voor de neutrale toeschouwers was het soms genieten van vlotlopende aanvallen van de thuisploeg en mooi individuele acties van de talenten van trainer Martijn den Haan. De eerste minuten van de wedstrijd was de thuisploeg heer en meester met goed verzorgd voetbal en mooie aanvallen. De bezoekers probeerde ADO DH vroeg onder druk te zetten, maar de thuisploeg voetbalde zich er goed onderuit. De eerste mogelijkheid om de score te openen was dan ook voor ADO DH via Zepiqueno Redmond, maar de keeper van Sc Heerenveen bracht redding. Na de goede beginfase kregen de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd. ADO DH had nu meer moeite om balbezit te houden, maar kreeg toch nog via Thijmen de Jong de mogelijkheid om te scoren. Het was echter Irfan Karijowidjojo die de thuisploeg op 1-0 zette uit een goede actie van Zepiqueno Redmond (wegdraaien van zijn directe tegenstander) die het overzicht behield en de bal breed legde op de meegelopen Irfan Karijowidjojo. Na de 1-0 bleef ADO DH de bovenliggende partij zonder echt grote kansen te creëren. Sc Heerenveen kwam beter in de wedstrijd en werd dreigender via de snelle spitsen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Vlak voor rust kreeg ADO DH nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Een vrije trap van Noah Philipsen trof net geen doel en een schot van Thijmen de Jong belandde ook tegen de vuisten van de Friese keeper. Hij bleek duidelijk een sta in de weg voor de groen-gelen.

In de rust zette trainer Martijn den Haan zijn spelers weer op scherp door ze mee te laten denken wat er goed ging en wat er nog verbetert kon worden. Dat het zijn vruchten afwierp, bleek wel uit de eerste minuten na het fluitsignaal. ADO DH kreeg uit een goedlopende aanval een geweldige mogelijkheid op de 2-0, Irfan Karijowidjojo legde de bal panklaar op het hoofd van Zepiqueno Redmond, maar zag zijn poging net naast de paal gaan. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Uit een vrije trap op de eigen helft (snel genomen door Yiandro Raap) werd Zepiqueno Redmond aangespeeld. Na een fantastische individuele actie, schoot hij de 2-0 tegen de touwen. Niks aan de hand, wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar niets was minder waar. Een hectische slotfase volgde. Sc Heerenveen kwam weer in de wedstrijd, een handsbal in het zestienmetergebied werd geconstateerd door de scheidsrechter; penalty 1-2. In de laatste seconden van de 63e minuut maakten de Friezen er zelfs 2-2 van. Een afstandsschot belandde in de korte hoek, helaas kon Caleb Kramer hier geen redding brengen. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, de aftrap hoefde niet eens meer genomen te worden. Eindstand 2-2. Een enorme vreugde bij de Friezen tegenover een zeer teleurgesteld ADO Den Haag.