Vandaag moest ADO Den Haag o19 in Arnhem aantreden tegen Vitesse o19. Voor beide ploegen was deze wedstrijd van belang in de strijd om de bovenste 8 plaatsen. Na een gelijk opgaande beginfase is het Vitesse wat het initiatief naar zich toetrekt en na ruim een kwartier krijgen ze de eerste echt grote mogelijkheid die door doelman Jack Morauw op katachtige wijze onschadelijk wordt gemaakt. Maar na 21 minuten is hij ook kansloos als een voorzet van links van dichtbij wordt binnen geschoten 1-0. Lang kan Vitesse niet van deze voorsprong genieten want 3 minuten later is het Hugo Botermans die wordt weggestuurd door Bram Wennekers en voor de gelijkmaker zorgt 1-1. Toch komt Vitesse weer op voorsprong wanneer een vrije trap vanaf rechts ongehinderd kan worden ingekopt 2-1. Ook deze stand blijft niet lang op het bord staan want na 35 minuten kopt Bram Wennekers uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Weer 2 minuten later kopt Amin Essabri na een voorzet van Hugo Botermans de 2-3 binnen. Met deze tussenstand gaan de ploegen ook rusten.

Na de thee wordt de Haagsche ploeg steeds verder teruggedrongen door Vitesse maar weten ze toch de score uit te breiden wanneer Bram Wennekers opnieuw op de juiste plek staat om een hoekschop binnen te koppen 2-4. Vlak daarna kan de ingevallen Ousmane Barry zijn voet net niet tegen de bal krijgen om te scoren. Nog geen 120 seconden later komt Vitesse weer terug in de wedstrijd als de spits zich vrij weet te spelen en voor de 3-4 zorgt.  Vitesse voert de druk daarna nog verder op en de Hagenezen komen steeds moeizamer onder de druk vandaan. Toch is het Evan Rottier die met een knappe individuele actie de stand in de 72e minuut op 3-5 weet te brengen. Een paar minuten later heeft dezelfde speler weer zo een mooie actie alleen vindt hij nu de doelman op zijn weg. Een minuut later is het Vitesse wat aan de andere kant wel het doel treft 4-5. Zo breekt er nog een bloedstollende eindfase aan waarin het alle kanten op kan, zo schiet Vitesse nog een keer op de binnenkant van de paal en kan aan de andere kant Quincy Does een voorzet van Evan Rottier net niet afronden. Na een ruim bemeten blessuretijd blijft de 4-5 stand op het bord staan en kunnen de Hagenezen weer 3 punten aan hun conto toevoegen.

Opstelling ; Jack Morauw ; Timo de Vreede ; Lorenzo van Kleef ; Lucas Leverland ; Niels Ens (83e Magid Suleiman) ; Rabbi Mwenda (70e Daan Hartemink) ; Nino Vittali (46e Dante Roethof) ; Hugo Botermans (54e Ousmane Barry ) ; Amin Essabri (46e Quincy Does ) ; Evan Rottier ; Bram Wennekers ;